İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit öğretmen için okul önünde anma töreni düzenlendi

Ödemiş ilçesinde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü Kökmen için ailesi, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı anma töreni düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 19:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Şehit öğretmen için okul önünde anma töreni düzenlendi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü Ayhan Kökmen için görev yaptığı ilçede ailesi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bir araya gelerek anma töreni düzenledi.

Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi önünde toplanan grup, ellerinde cinayete tepki gösteren dövizlerle beraber Ödemiş Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü.

Kalabalığa Kökmen'in öğretmen olan eşi Ümmü, oğulları Doğukan ve Egehan da eşlik etti.

Törende konuşan Ovakent Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ulaş Barış Konuk, eğitim çalışanlarının şiddetin açık hedefi haline geldiğini söyledi.

Sıkılan kurşunun sadece Ayhan öğretmene sıkılmadığını belirten Konuk, "Kalleşçe yapılan bu saldırı, tüm öğretmenlere, tüm öğrencilere, tüm velilere ve tüm eğitim sistemine yapılmış bir saldırıdır. Eğer sizler, veliler, öğrenciler, makam sahipleri öğretmene sahip çıkmazsanız bizler sadece canımızı kaybederiz ama siz geleceğinizi, vatanınızı kaybedersiniz." dedi.

Ayhan Kökmen'in mesai arkadaşı Kaymakçı Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Toprakçı da eğitimcilere yönelik şiddet eylemlerinin son yıllarda giderek arttığını belirterek, "Biz öğretmenler, öğrenciler ve veliler olarak şiddeti nefretle kınıyor, reddediyoruz. Öğretmenlere şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber