Bakan'dan 'teşvik bursu çıkmayan okullar' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "Teşvik bursu çıkmayan okullar açısından bakılacak olursa 'eşit eğitim hakkı zedelenen vatandaşlarımız ve çocuklarımız mağdur olmayacak mıdır?' diye soruluyor. Savcıya sormuşuz, bu okullar hakkında bir soruşturma açtığı varsa listesini göndermiş. Gönderdiklerinin hiçbirisine ödeme desteği vermemişiz ama savcının da hakkında soruşturma başlatmadığı bir yeri biz nasıl olup da terör örgütüyle bağlantısı olduğunu bilip de bunlara destek vermeyecektik?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan'dan 'teşvik bursu çıkmayan okullar' açıklaması

- "Teşvik kapsamı dışında tutuldu"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da soruları yanıtlarken, görüşmeler yaptığı Alevilerin, din kültürü ve ahlak dersinin kaldırılmasını kesinlikle istemediklerini belirtti. Yılmaz, Alevilerin Anayasa çerçevesinde istediklerinin, "Bizi olduğumuz gibi, doğru bir şekilde tanıtın. Evlatlarımız bizi bilsin." olduğunu ifade ederek, "Birçok Alevi kardeşlerim 'Dün yoktuk, dün inkar ediliyorduk.' diyorlar. Bugün var ama yetersiz. Varsa eksiklikleri beraberce tamamlayalım." diye konuştu.

Yılmaz, 15 Temmuz 2016 terör eylemiyle, Türkiye'ye yönelik işgal girişimini başlatmadan önce haklarında soruşturma açılan, terör örgütüyle iltisakı olan hiçbir özel okula bakanlığınca eğitim öğretim desteği ödemesi yapılmadığını bildirdi.

Devletin farklı birimlerinden gelen bilgiler ışığında terör örgütleriyle bağlantısı olduğu düşünülenlerin, kesinlikle teşvik kapsamı dışında tutulduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Teşvik bursu çıkmayan okullar açısından bakılacak olursa 'eşit eğitim hakkı zedelenen vatandaşlarımız ve çocuklarımız mağdur olmayacak mıdır?' diye soruluyor. Savcıya sormuşuz, bu okullar hakkında bir soruşturma açtığı varsa listesini göndermiş. Gönderdiklerinin hiçbirisine ödeme desteği vermemişiz ama savcının da hakkında soruşturma başlatmadığı bir yeri biz nasıl olup da terör örgütüyle bağlantısı olduğunu bilip de bunlara destek vermeyecektik? Dolayısıyla burada çok insaflı olmak lazım, kamuoyunu bilgilendirmek açısından doğru açıklamada bulunmak lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber