Katilin Türk olduğunu DNA'sından buldular

Hollanda'da 25 yıl önce işlen bir cinayet DNA testi sonucunda aydınlatıldı. Katilin Türk olduğu DNA'sından tespit edildi. Ardından bölgedeki 133 Türk erkeği DNA incelemesi için çağrıldı. Bugün 47 yaşında olan katil cezaevine kondu

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 19 Aralık 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katilin Türk olduğunu DNA'sından buldular

Hollanda'nın Zaandam kentinde 25 yıl önce tecavüz edilip öldürülen 19 yaşındaki Milica v. D.'nin katili DNA testi neticesinde bulundu. Katil zanlısının bugün 47 yaşında olan bir Türk olduğu belirlendi.

Hollanda yasaları 2003 yılından beri zanlıların biyo-coğrafik kökenleri hakkında DNA araştırması yapılmasına izin veriyor. Polis 1992 yılında bulunan ancak o zamanlar teknik olarak incelenmesi mümkün olmayan DNA izlerini inceleyerek, katilin bir Türk olabileceğini tespit etti. Bu sonuca zanlının baba tarafından gelen Y kromozomları sayesinde varıldı. Bu gelişmeden sonra cinayetin işlendiği yıllarda Zaandam'da yaşayan bütün Türk erkekleri DNA testi için çağrıldı. Polis, katilin gönüllü olarak DNA analizine gelmeyeceğinden hareket ettiği için, eldeki izler üzerinden zanlının akrabalarını bulabilme ihtimali üzerine yoğunlaştı. DNA analizi için çağırdığı kişilere, çağrıya uymayan akrabaların da şüphe altına kalabileceğini duyurdu. O dönemde Zaandam'da yaşayan 133 Türk erkeği tespit edildi. Bu kişilerden 126'sı gönüllü olarak çağrıya uydu. Sadece iki kişi DNA testine tabi olmaya reddetti. Diğer 5 kişi ise bulunamadı. Araştırma sonunda söz konusu 126 kişiden birisinin zanlıyla akraba olduğu tespit edildi. Polis daha sonra bu kişi ile DNA örneği vermeyi reddeten iki kişi arasında akrabalık bağı olup olmadığını araştırdı.

DNA analizini kabul etmeyen redci iki kişiden biri bu kişinin akrabası çıktı. Bunun üzerine daha önce örnek vermeyi reddeden kişinin DNA'sı, olay yerinde bulunan örneklerle karşılaştırıldı. Bu kişinin DNA analizi olay yerinde bulunan örneklerle yüzde yüz örtüştü. Şimdi 47 yaşında olan zanlı geçtiğimiz Pazar tecavüz ve cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber