ABD ile görüşmeler cevapsız kalmış

Akıncı davasında tutuklu yargılanan eski Tümgeneral Aksoy'un 15 Temmuz'da ABD'ye ait bir numara ile 9 kez yaptığı iddia edilen görüşmenin kayıtları mahkemeye ulaştı. Kayıtlarda Aksoy'un söz konusu numaradan bir kez cevapsız çağrı aldığı ve kendisinin üç kez aramasına rağmen görüşmenin yapılmadığı aktarıldı

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 19 Aralık 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD ile görüşmeler cevapsız kalmış

KENAN BUTAKIN

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki merkezi olan Akıncı Üssü davasının tutuklu sanıklardan eski havacı Tümgeneral İdris Aksoy hakkında geçtiğimiz hafta yeni detaylar ortaya çıktı.

KARAR'ın gündeme getirdiği detaylara göre, 15 Temmuz'da farklı ülkelerdeki örgüt mensuplarıyla irtibat kurduğu iddia edilen Aksoy'un İngiltere'den görüştüğü isimler avukatları tarafınan İngiltere Büyükelçiliği'ne soruldu. Büyükelçilik de, dava dosyasına konulmak üzere Aksoy'un görüştüğü kişilere ait numaraların İngiliz mevkidaşları olduğunu kimlikleriyle açıkladı. Aksoy'un avukatları Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundukları tahliye talebinde müvekkillerinin görüştüğü iddia edilen ABD'ye ait bir numara hakkında da bilgi verdi. Avukatlar, Aksoy'un 16 Temmuz saat 21:29 ve devamında ABD'de kullanılan 12064148875 nolu telefon ile 9 kez görüşme yaptığı iddiası hakkında, numaranın kime ait olduğunun tespit edilemediğini ve müvekkillerinin bu numara ile herhangi bir görüşme yapmadığını ileri sürdü. Dosyaya ise bu numara hakkında çarpıcı verilerin girdiği ortaya çıktı. Arama kayıtlarının sunulduğu detaylara göre, Aksoy'un bahse konu numaradan bir cezasız çağrı aldığı ve kendisinin de 3 kez aramasına rağmen numaraya ulaşamadığı kaydedildi.Dava dosyasına sunulan belgelerde dikkat çeken bir ayrıntı olduğu da öğrenildi. Buna göre, Aksoy'un FETÖ tarafından daha önce dinlendiği de kaydedildi.

Buna göre FETÖ'nun, hayali terör örgütü isimleri üreterek siyasetçi, gazeteci, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının aralarında bulunduğu 3 bin 64 kişiyi 3 yıl boyunca dinlediği kaydedildi. 2014'te ortaya çıkan örgütün dinlediği isimler arasında Aksoy'un olduğu da görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber