Bakan Zeybekçi 2017'de artışa geçen ekonomik değerleri anlattı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 70 milyar liranın üzerinde teşvik belgesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek Türkiye'nin global ekonomide kendi devlerini oluşturacağını söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2017 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Zeybekçi 2017'de artışa geçen ekonomik değerleri anlattı

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 bütçesi üzerine konuşan Bakan Zeybekci, 2017'de bugün itibarıyla verilen teşvik belgelerinin adet bazında yüzde 51, istihdam bazında yüzde 61, rakam bazında yüzde 80 geçen yıla göre artış yaşandığını ifade etti.

'İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ'

Türkiye'nin global ekonomide kendi yaratacağı firmalarla önümüzdeki döneme damga vuracağına dikkati çeken Zeybekci, "Türkiye, her şeye rağmen son çeyrekte dünyada büyümede bir numara olmuş ve toplamda baktığımız zaman da 7.4'lük büyümesiyle de yine de dünyada bir numara olmuş G20'de, OECD üyesi ülkelerde. Her yıl 1.1 milyon vatandaşına istihdam sağlamak zorunda olan Türkiye, yüzde 6'nın altında büyümeyi sağlarsa zarardadır, ziyandadır" diye konuştu.

70 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, proje bazlı teşvik sisteminde 70 milyar liralık yatırımı açıklamaya hazırlandıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şahitliğinde tüm yatırımcılara 70 milyar liralık yatırım teşvik belgesini bir kerede vereceğiz" dedi.

Zeybekci, yatırımlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı alınacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

Şu ana kadar netleşmiş 12-13 civarında yatırımın söz konusu olduğunu dile getiren Zeybekci, "Her alanda yatırım başvurusu var. Tıp ve enerji teknolojilerinden petrokimyaya kadar tüm alanlarda, çok geniş kapsamlı yatırım başvurusu bulunuyor." diye konuştu.

Zeybekci, genel olarak teşvik sistemine yapılan başvurulardaki artışa dikkati çekerek, şunları kaydetti:

  • "Önümüzdeki dönemde gerek cari açıkla mücadelede, gerek arzı artırmada, gerekse Türkiye olarak seçtiğimiz alanlarda kendi dünya devlerimizi yaratmak için yaptığımız çalışmalarda önemli sonuçlar elde edeceğiz. Yatırım teşvik belgelerinde bu yıl, geçen yıla göre adet olarak yüzde 50'nin üzerinde, tutar olarak yüzde 80 civarında, istihdam olarak yüzde 60 civarında artış söz konusu. Beklentiler anlamında baktığımızda, bunlar 2018'de hayata geçecek. Türkiye'nin menfaatini zedeleyici uygulaması olan tüm ülkelere anında karşılık veriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber