Bakan Çelik'den kaza uyarısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçen hafta sonu İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucunda çoğunluğu öğrenci 33 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan geziler konusunda öğretmen ve velileri uyardı.

Bakan Çelik, gezilerde veli ve öğretmenlerin dikkatli davranmasını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı, çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek kutlayacağı "Turizm Haftası"nı hüzünlü açtı. Milli Eğitim Bakanı Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen'in de katıldığı Ankara Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'ndeki açılış törenine, İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren otobüsün kaza yapması sonucu çoğunluğu öğrenci yaşamını yitiren 33 kişi için saygı duruşu yapıldı.

Bakan Çelik: aman azami dikkat

Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, kaza nedeniyle büyük bir elem içinde olduğunu belirtti ve olayı "facia, katliam" diye niteledi. Rahatsızlığı nedeniyle cenaze törenlerine gidemediğini, ailelerin acılarını paylaşamadığını ifade eden Çelik, "Vefatlardan sonra bütün feryatlar gideni geri getirmiyor" dedi. Çelik, konuya ilişkin inceleme ve soruşturmaların başlatıldığını, kusuru olduğu belirlenenlere gerekli cezaların verileceğini belirtti ve bu tür gezileri organize eden velilere de uyarıda bulundu. Yurt gezilerinin aynı zamanda coğrafya dersi olduğuna işaret eden Çelik, üzücü olayların ardından organizasyonu yapanların "Acaba bir daha yapmasak mı?" düşüncesine kapılmamaları gerektiğini söyledi. Çelik, öğretmen ve velilerden geziler konusunda "azami derecede dikkat gösterilmesi"ni istedi.

Cumhuriyet Mitingi'ne dokundurma

Çelik, konuşmasının turizme ilişkin bölümünde Türkiye'nin cumhuriyetin 100'ncü yılı olan 2023 tarihinde turizm gelirlerini 86 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini belirtirken, bu rakamın Türkiye'nin şu andaki ihracatı kadar olduğuna işaret etti. Turizm gelirlerinin artırılmasında en önemli ayaklardan birinin eğitim olduğunu belirten Çelik, turizim eğitiminde sektörün önceliklerini gözeterek yol izlediklerini söyledi. Çelik, turizm eğitiminde "farkındalığın" artırılmasının da amaçlanması gerektiğini vurgularken, "Türkiye uzun yıllar sahip olduğu mirasın farkında olmamıştır. Miras yedi gibi davranmıştır" dedi.

Hükümet olarak turizmi öncelikle alanlar arasında değerlendirdiklerini ifade eden Çelik, hafta sonu gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi'ni ima ederek, Cumhuriyete sloganlarla değil iş yaparak sahip çıkalacağını kaydetti. Çelik konuşmasını şöyle tamamladı :

"Biraz önce de söyledim 2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100 yılı. Birileri Cumhuriyet'in 100 yılına, büyük Atatürk'ün vefasına saygısını Türkiye'nin turizmden kazanacağı, elde edeceği geliri 86 milyar dolara çıkaracak şekilde planlama yapıyor, gecesini gündüzüne katarak buna doğru bir yol bulmaya çalışıyor. Birileri de slogan atarak Cumhuriyet'e sahip çıktığını zannediyor. Cumhuriyete layık nesiller, vatandaşlar olmak istiyorsak bu içi boş ve anlamsız sloganları bir tarafa bırakarak biz cumhuriyetin ruhuna uygun, gerçekten cumhuriyeti yüceltecek Atatürk'ün bize gösterdiği muasır medeniyet seviyesine memleketi çıkartacak adımlar atmalıyız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber