Erdoğan: En önemli temennim 11. cumhurbaşkanının ülkeme hayırlı olması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her Türk evladına düşen; '11. Cumhurbaşkanının Türkiyemize hayırlı olması' demektir. Ben de 11. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun ülkemize, ülkeme hayırlı olsun derim. Bu, benim kalbimin derinliklerinden gelen en önemli duamdır, temennimdir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Hannover Sanayi Fuarı çıkışında gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, yarın muhalefet partisi liderleriyle bir araya geleceği anımsatılarak, "Herhangi bir görüş belirtecek misiniz? Yoksa görüşleri mi dinleyeceksiniz?" diye sorulması üzerine şunları söyledi:

"Dinleyeceğim tabii. Bunların hepsini şüphesiz demokratik sürecin en iyi şekilde değerlendirilmesini, mesajın da bu noktada verilmesini arzu ederiz. Bu noktada sayın genel başkanlar ne düşünüyor, onların belki bu noktada bizlerden bazı talepleri olacaktır. Bunları dinleyeceğim ve dinledikten sonra Çarşamba günü biliyorsunuz Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantımız var. MKYK toplantımızda da yine bu değerlendirmeleri yapacağız. Bu arada sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmelerimiz devam ediyor. Onları da bir an önce neticelendirip adımımızı merkez kararda çıkan neticeye göre, sivil toplum kuruluşlarından aldığım bilgiler, siyasi partilerden aldığım bilgiler doğrultusunda ifade edeceğiz." Erdoğan, "Dün uçakta gelirken yaptığınız açıklamalar bugün Türk basınına (11. Cumhurbaşkanı hayırlı olsun) diye yansıdı. Gazeteciler sizin açıklamalarınızdan Cumhurbaşkanı olacağınız yönünde bir sonuç çıkarmışlar. Hala kararınızı vermediniz mi?" sorusuna "Her Türk evladına düşen; '11.

Cumhurbaşkanının Türkiyemize hayırlı olması' demektir. Ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun ülkemize, ülkeme hayırlı olsun derim. Bu, benim kalbimin derinliklerinden gelen en önemli duamdır, temennimdir" dedi.

Başbakan Erdoğan, bir başka gazetecinin, "Size (hayırlı olsun) demek şansını elde edecek miyiz?" sorusuna, "Artık inşallah 15'i akşamında veyahutta seçimin ne zaman yapılacağı, çünkü seçim takvimi daha ilan edilmedi biliyorsunuz, o seçim takvimine göre hangi turda, o tur bittikten sonra göreceksiniz. O zaman kime (hayırlı olsun) diyeceğimiz ortaya çıkacaktır" karşılığını verdi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Başbakanlık muhabirleri Cumhurbaşkanlığı muhabiri olup olmayacaklarını merak ediyor" sözlerine üzerine de "Öyle mi?

Hayırlısı olur inşallah" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber