70 YTL gaspa 21 yıl 8 ay hapis cezası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, bir taksicinin 70 YTL parasını bıçak zoruyla gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 2 sanık, toplam 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 4 ay önce, Zafer Mahallesi Dizginler Sokak'ta taksici Hasan Nazlı'yı bıçak zoruyla parasını gasp eden sanıkların yargılandığı davada karar çıktı.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar Oktay Oymak (24), Cihan Yaşar (25) ile davacı taksici Hasan Nazlı ( 54 ) katıldı. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, "Biz kimseyi bıçak ve silah zoruyla gasp etmedik. Beraatimizi istiyoruz" dedi.

Davacı taksi şoförü Hasan Nazlı, Oktay Oymak ve Cihan Yaşar'ın kendisini bıçak zoruyla gasp ettiğini, ardından bıçakla bacağından yaraladığını ileri sürdü. Sanıkların aracına müşteri olarak bindiğini ve daha sonra kendisini araçtan zorla indirmek istediğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "İsmini sonradan öğrendiğim zanlılar olay günü geceleyin aracıma bindiler. Bir süre sonra sanıklardan Cihan Yaşar arabadan inmemi isteyerek kendisinin direksiyona gececeğini söyledi. Kabul etmeyince bıçak çıkartarak tehdit etti. Her iki sanıkta bir ara otomobilden indiği sırada kaçma teşebbüsünde bulundum. Bu sırada, sanık Oktay Oymak açık olan ön kapıdan içeriye atlayarak yüzüme tekme ile vurdu. Daha sonra üzerimdeki 70 YTL mi aldılar. Ardından beni sağ bacağımdan bıçaklayarak kaçtılar. Sanıklardan şikayetçiyim."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Oktay Oymak ile Cihan Yaşar'a "bıçakla yaralama ve gasp" suçundan TCK'nın 53 ve 58. maddeleri gereğince 13'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ardından hafifletici sebepleri göz önüne alan mahkeme, sanıkların hapis cezalarını 10 yıl 10'ar aya indirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yaklaşık 4 ay önce merkez Zafer Mahallesi Dizginler Sokağı'nda gece yarısı meydana gelen olayda, Hasan Nazlı isimli ticari taksici, 26 T 0307 palakalı aracına müşteri olarak binen 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak parası gasp edilmişti. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, olayı gerçekleştirdiği belirlenen Oktay Oymak ile Cihan Yaşar'ı yakalamış ve zanlılar adli makamlarca tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber