Yoğun talep TOKİ'nin telefonlarıni kilitledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bugün başlayan konut satış kampanyasına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle, idarenin telefonlarının ve internet sitesinin kilitlendiği belirtiliyor.

TOKİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre, satış kampanyası konusunda bilgi almak isteyen vatandaşların yoğun olarak araması sonucunda, biri doğrudan olmak üzere 11 hatlı santral işlemez hale geldi.

Santral hatlarının işlememesi nedeniyle, kurum dışı görüşmeleri sürekli cep telefonu ile yapmak zorunda kaldıklarını belirten yetkililer, vatandaşların da telefonların açılmadığından şikayet ettiğini, oysa telefonlar kilitlendiği için çalmadığını veya sürekli meşgul göründüğünü söylediler.

Yoğun talep nedeniyle, TOKİ'nin internet sitesine de girilemiyor.

Diğer taraftan, alt gelir grubuna yönelik konutlara başvuru için, ailenin gelirinin en fazla 840 YTL olması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Alt gelir ve yoksul kesime yönelik konut projelerde başvuruları belediyeler organize ediyor. Alt gelir grubuna yönelik projelere başvurabilmek için başvuru sahiplerinde, azami gelir dışında; ''TC vatandaşı olmak, konutun yapıldığı il veya ilçe sınırları içerisinde en az 3-5 yıl (bu süreyi ilgili belediye belirliyor) ikamet ediyor olmak, TOKİ'den daha önce konut veya kredi almamış olmak, kendisi-eşi ve velayeti altındaki çocukları adına gayrimenkulü olmamak, 30 yaşının üzerinde olmak'' şartları aranıyor. Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş (bekar) bayanlarda asgari yaş şartı 25 yaş olarak uygulanıyor.

Sosyal konutlar ise öncelikle kuralı satışa çıkılıyor. Kuralı satışta satılamayan konutlar, daha sonra açık satışa sunuluyor.

Lüks konut projeleri ise doğrudan açık satışa çıkarılıyor.

Başvurular, satışa aracılık eden bankalara yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber