Facia gibi kazada bir soruşturma da doktora

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA- Aksaray Karayolu'nda 33 kişinin öldüğü trafik kazasında gırtlak borusunda kanama olan 14 yaşındaki Öner Utku'yu başka bir hastaneye sevk etmeye çalıştığı öne sürülen Şambaz Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hasanesi'nde görevli Dr. Fuat Güler hakkında soruşturma başlatıldı.

Kazanın hemen ardından 112 Hızır Acil Servisi ambulansı ile Aksaray Devlet Hastanesi'ne getirilen Öner Utku, acil servisteki ilk müdahalesinin ardından annesi ve kız kardeşinin de tedavi gördüğü Aksaray'daki Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede görevli göğüs cerrahı Erbil Topçu, Utku'nun gırtlak borusunda kanama olduğunu tespit ederek ameliyata karar verdi. Ameliyat öncesi Şambaz Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hasanesi'nde görevli Dr. Fuat Güler'e haber verildi. İddiaya göre hastayı muayene eden Güler, ameliyata karşı çıkarak ?Laparoskopi' tedavisi için Utku'yu Ankara'ya sevk etmek istedi. Ancak başta Dr. Topçu olmak üzere hastanedeki diğer doktorlar sevke karşı çıkarak ameliyatla hastayı iyileştirebileceklerini bildirdi. Doktorlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hastane yönetimi tarafından Dr. Fuat Güler hakkında ameliyatla düzelebilecek bir hastayı farklı bir tedavi için sevketmeye çalıştığı iddiasıyla rapor hazırlandı. Hasta Öner Utku'nun ameliyatı başarılı şekilde tamamlanarak gırtlak borusundaki kanama durduruldu. Durum İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildi.

Sağlık Müdürü Akın Südemen, Dr. Güler hakkında soruşturma başlattı. Südemen, ?Hastane yönetimi tarafından tutulan rapor doğrultusunda doktor hakkında soruşturma açtık. Gerekli incelemeleri yapacağız. Olayı araştıracağız. Doktorun ihmali varsa cezasını çeker'' dedi.

DOKTOR: BEN ÖYLE DÜŞÜNDÜM, SUÇSUZUM

Ameliyat ile durumu düzelebilecek bir hastayı ?Laparoskopi' cihazıyla tedavi edilebileceği düşüncesiyle sevketmeye çalıştığı iddia edilen Dr. Fuat Güler ise hakkında soruşturma açıldığını gazetecilerden öğrendiğini söyledi. Dr. Güler, ?Ankara'da daha iyi tedavi olacağını ve laparaskopik müdahale ile hastanın ameliyat olmadan sağlığına kavuşacağını belirttim. Ama beni dinlemediler ve hasta ameliyata alındı. Ben de merak ettiğim için ameliyata girdim. Kanamanın ameliyatta durduğunu gördüm. Ben hastanın laparoskopik tedavi ile iyileşebileceğini düşünmüştüm. Suçsuzum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber