Batman'da 56 STK'dan Rektör Durmuş'a tepki

Batman'da Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) öncülüğünde bir araya gelen 56 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Batman Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü öğrencilerle ilgili yazısına tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları, Rektör Durmuş'un 28 Şubat ruhunu hortlattığını belirterek, derhal istifa etmesini istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2017 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman'da 56 STK'dan Rektör Durmuş'a tepki

Batman'da Eğitim Bir-Sen öncülüğünde, BTÜ merkez kampüsünde bir araya gelen 56 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'a, İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına gönderdiği, "Tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilerin tedirginliğe yol açtığı" ifadelerinin yer aldığı yazısı nedeniyle tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin, "BTÜ Rektörü Aydın Durmuş imzasıyla üniversitenin İslami İlimler Fakültesine gönderdiği resmi yazıda, 'Tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette bayan olduğu net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişilerin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı' iddialarıyla dekanlıktan öğrenciler hakkında 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında işlem yapılmasını talep etmiştir. Dekanlık makamı da öğrencileri uyarmak maksadıyla rektörlük emirlerini 400'ün üzerindeki öğrenciye sosyal paylaşım sitesi üzerinden ulaştırmıştır. 28 Şubat ruhunun hortladığı bu yazıda 'Tamamen kapalı, pardösülü, peçeli, gözlüklü' olanlar olağan şüpheli ilan edilmiştir. Rektör, kız öğrencilerin kılık ve kıyafetinden kaynaklı olarak bugüne kadar ne tür tehlike arz eden durumların yaşandığını, hangi kesimlerin endişe ve tedirginlik duyduğunu, bu açıklamayla hangi merkezlerin ve kimlerin hassasiyetlerini merkeze aldığını izah etmelidir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, 12 milyon 300 bin imza ile 28 Şubat artığı yasakların sadece kalkmasını değil, bir daha hortlamamak üzere tamamen yok olmasını hedeflediklerini belirten Ergin, şunları kaydetti:

"Bugün de 28 Şubat artığı böyle bir talimata sessiz kalmamız beklenemez. Hiçbir makul gerekçesi olmayan söz konusu talimat, tesettüre karşı açık bir rahatsızlığın ifadesidir. YÖK, konunun hassasiyetini ve önemini dikkate alarak inceleme başlatmış bulunmaktadır. Batman Üniversitesinde bugüne kadarki tasarruflarıyla o makama layık olmadığını gösteren Durmuş derhal istifa etmelidir. İstifa etmezse, YÖK, işin vahameti ve ülkenin selameti açısından rektörü bir an önce görevden almalıdır. Milletimizin yeni bir yasakçı anlayışın hortlatılmasına asla ama asla tahammülü yoktur. Lokal de olsa, böylesi yasaklara geçit vermeyeceğimizi buradan açıkça ilan ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber