Bakan Demircan'dan sağlık personeline müjde

Sağlık Bakanı Demircan: "Elimizde yaklaşık bin 140 atanamayan sağlıkçı var. Yeni kura önümüzdeki 2 hafta içinde çekilecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2017 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Demircan'dan sağlık personeline müjde

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, çekilen kuralardan sonra yaklaşık bin 140 atanamayan sağlıkçı bulunduğunu belirterek, yeni kuranın 2 hafta içinde çekileceğini bildirdi.

Demircan, TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Atanamayan sağlıkçılarla ilgili bir soru üzerine Bakan Demircan, çekilen 2 kuradan sonra ellerinde yaklaşık bin 140 atanamayan sağlıkçı bulunduğunu kaydetti.

Demircan, bu kişilerin soruşturma sonuçları geldikçe atanmasında sakınca olmayanları atadıklarını vurgulayarak, "Sanıyorum önümüzdeki günlerde artık nihayetlenecek. Yeni atamalar için ise önümüzdeki 2 hafta içinde yine kura açacağız. Atanamayanlar, soruşturması bitmediği için atanamayan arkadaşlardan bahsediyoruz. Onların da önümüzdeki günlerde soruşturması elbette bitecek. Yeni kura önümüzdeki 2 hafta içinde çekilecek." diye konuştu.

Maddelerin görüşmeleri sırasında söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının, yaklaşık 4 yıl içerisinde 4 bin 200 imar değişikliği yaptığını, bu imar değişikliklerinin bir çoğunun ranta dayalı olduğunu savundu.

Çankaya'da Dikmen Tepe ile ilgili bir karar alındığını ifade eden Yılmaz, bu yerin sahibinin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ağabeyi, Tuna İnşaat'ın sahibi Mahmut Tuna olduğunu öne sürerek:

"İlk defa olan bir imar değişikliği yapılıyor, 15 bin 750 metrekare olan alan, 23 bin 625 metrekareye çıkıyor. Ankara tarihinde olmayan bir şey oluyor, buradan düzenleme ortaklık payı ve kamu ortaklığı payı alınmıyor, yani gizli emsal 2,5; 3'e çıkıyor.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ihaleyle yapılıyor, 715 milyona mal oluyor ama Bağcılar-Başakşehir Metrosu 2 kilometresi ihale ediliyor ve yaklaşık yüzde 700'lük keşif artışı yapılıyor. Bakanlar Kurulunun bile yetkisinin yüzde 40 olduğu yerde, İstanbul'da yüzde 700'lük keşif artışı yapılıyor. İhaleyle yapılan 16 kilometre yer 713 milyona mal olurken, ihalesiz yapılan bu yer 1 milyar 182 milyona mal oluyor. Orman Genel Müdürlüğünden alınan toprak alanları İstanbul Büyükşehir Belediyesine veriliyor. 4 katrilyon liralık bir rant var, bunun başına getirilen daire başkanı FETÖ'den soruşturmaya tabii tutuluyor. Bu 4 katrilyonluk payda Kavurmacı'nın, dönercinin payı var mıdır, yok mudur bunların hesabı sorulmadan 'Kenara çekilin' demekle bu işler olmaz."

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Yılmaz'ın elindeki belgelerle beraber, kürsüden iddia ettikleriyle ilgili olarak hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmasını istedi.

Seyfettin Yılmaz ise "Bugüne kadar bu imar yoğunluğu artışlarından hangi dava sonuçlanmış?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber