Sahte kredi kartları aslını gölgede bıraktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 06:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalardaki teknolojiden daha iyi bir teknikle sahte kredi kartı yapan 14 kişilik çete Ankara'da çökertildi. Kopyalama cihazıyla polisi hayrete düşüren şebekenin bilgisayarında yaklaşık 5 bin kişinin kart bilgilerine ulaşıldı

ANKARA'DA sahte kredi kartı dolandırıcılarının altı aylık takibi önceki gün beş adrese yapılan baskınla sona erdi. Liderliğini dolandırıcılıktan 36 yıla hapse makum olan cezaevi firarisi Naci Ç'nin yaptığı çetenin 14 üyesi gözaltına alındı. Çetenin yurtdışından getirdiği kopyalama cihazı polisi hayrete düşürdü. Bankaların cihazlarına benzeyen aletin her kredi kartını kusursuz yapabildiği ortaya çıktı.

ÜYELERİN ev ve işyerlerindeki aramada 67 adet sahte kredi kartı, sahte kimlikler ve yaklaşık 5 bin kişiye ait kart bilgileri ele geçirildi. Zanlıların bu yolla milyonlarca YTL kazanç elde ettiği belirlendi. Zanlıların limitine göre sahte kartları 500 ile 3 bin YTL arasında pazarladıkları, 2 bin YTL limitli kredi kartını sahte kimlikle 500 YTL'ye satıp limit yükseldikçe de fiyatı artırdıkları öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber