2 bin kişinin kart bilgilerini çalmışlar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da bastıkları sahte kredi kartı ile banka ve vatandaşları maddi zarara uğrattıkları belirlenen 14 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 13'ü tutuklandı.

Sahte kredi kartlarıyla 4 milyon YTL'lik vurgun yapan şebekenin 13 elemanı tutuklandı.

Operasyonda 2 bine yakın kişinin kart bilgilerinin kullanıldığı ve toplam 4 milyon YTL'lik vurgun yapıldığı belirlendi. Örgüt liderinin kart dolandırıcılığından 36 yıl hapse mahkum olduğu ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, cumhuriyet savcısının talimatıyla bazı kişilerin kredi kartı kopyalayarak haksız kazanç elde ettiklerini belirlemeleri üzerine yaklaşık 5 ay önce bir çalışma başlattı. 'Manyetik' adı verilen operasyonda suç örgütünün elebaşısı olduğu belirlenen Nadi Ç. ile birlikte Oğuz Y., Metehan A., Taner Ç., Hatip K., Murat Ç., Sinan D., Murat A., Bülent B., Hurşit K., Alber Y., Hasan Soner G., Nihat Ç. ve Hakan Ç. gözaltına alındı. Zanlılardan Nadi Ç.'nin kart dolandırıcılığı suçundan daha önce çıkartıldığı mahkeme tarafından 36 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, ancak hükümlü bulunduğu Niğde Cezaevi'nden firar ederek, söz konusu suç örgütünü kurduğu belirlendi. Gözaltına alınan kişilerle birlikte, yurtdışından getirilen ve boş plastik kartların hem manyetik şeritlerine hem de kart yüzeylerine banka logo, hologram ve banka ismini bire bir kopyalayabilen bir baskı makinesi ile bilgisayar yazıcısı, her çeşit sahte ve kredi kartı bilgileriyle dolu 7 bilgisayar kasası, 1 pos cihazı, 67 kopyalanmış plastik kart, sahte nüfus cüzdanları, kredi kartı numaralarının bulunduğu notlar, kredi kartı bilgileri bulunan CD'ler, 2 kurusıkı tabanca, 11 adet sahte 50 YTL, sahte kimlik yapımında kullanılan malzeme, şirket kaşeleri ve çok sayıda belge ele geçirildi.

Yapılan incelemede şüphelilerden elde edilen kartların, yurtdışı kaynaklı oldukları ve manyetik şerit bilgilerinin kopyalandığı belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların ele geçirdikleri bilgileri kullanarak hayali şahıslar adına kredi kartı bastıkları, ayrıca sahte kimlikle bankalardan kredi kartı müracaatında bulundukları ve aldıkları bu kartları da alışverişte ve nakit para çekmede kullandıkları tespit edildi. Operasyonda elde edilen delillerin incelendiği belirtilirken, suç örgütünün bu yolla yaklaşık 2 bin kişinin kart bilgilerine ulaştığı ve böylece 4 milyon YTL civarında vurgun yaptıkları tespit edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'sahte kredi kartı düzenleyip kullanmak', 'evrakta sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' suçlarından tutuklandı. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan 4 kişiden 3'ü de başka suçlardan arandıkları için tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber