17/04/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı seçimi...

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı, parti genel merkezlerinde ziyaret edecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

3- AK Parti ve CHP'nin Meclis grup toplantılarında son siyasal gelişmeler değerlendirilecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan "Türkiye'nin AB Müktesebatına Uyum Programı"nı Hazine Müsteşarlığında basın toplantısıyla, kamuoyuna duyuracak.

5- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı ve Afyonkarahisar Tüm Muhtarlar Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Balıbey ve beraberlerindeki heyetleri, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

6- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölüm yıldönümünde İstanbul'daki anıt mezarda devlet töreniyle anılıyor.

- Törene, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da katılıyor.

- Özal, ANAVATAN Genel Merkezi'nde düzenlenen programla da anılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Avusturya'dan getirilen kültür varlıklarıyla ilgili Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde basın toplantısı yapacak.

8- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından İçişleri ve Sanayi Bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na verilecek 232 kara taşıtının teslim törenine katılacak.

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Tarım Ürünlerinde Ulusal Konsey Yönetmelikleri kapsamında kurulacak olan "Ulusal Pamuk Konseyi" ile ilgili Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

10- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AA'ya konuştu: "Sayın Gül'e karşı çok büyük bir ayıp yapıldı, çünkü Türkiye, bize kayıtsız şartsız destek veren tek ülkedir."

- "Almanya'nın dönem başkanlığında, Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün geçmesini bekliyoruz. Geçmezse, AB büyük bir mahcubiyet daha yaşayacaktır."

11- KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, İskenderun Genç İşadamları Derneği tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AB Sürecinde Türkiye ve KKTC" konulu konferansa katılacak.

- Denktaş Hatay'ın Dörtyol ilçesi Payas beldesinde de halka seslenecek.

12- TBMM'den...

- Genel Kurulda, DSİ'nin, nüfusuna bakmaksızın tüm yerleşim yerlerine hizmet götürmesini öngören yasa teklifi görüşülecek.

- Sağlık Komisyonunda, eczacıların mağduriyetini gidermeye yönelik yasa teklifi ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ve Türk Patent Enstitüsünün 2005 yılı hesapları denetlenecek.

13- Siyasi partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının açılışında konuşacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal'ı parti genel merkezinde kabul edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Konya'da partisi tarafından düzenen "Tarım Şurası"na katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Ankara'da Muhtarlar Derneğini ziyaret edecek.

14- Hazine'den çifte ihale...

- YTL cinsinden 22 ay (658 gün) vadeli iskontolu tahvil ile 6 ayda bir sabit kupon ödemeli 5 yıl vadeli tahvil ihaleleri bugün yapılacak.

15- Şehit Uzman Çavuş Ahmet Güngör'ün cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde törenle toprağa verilecek.

16- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da bulunan Singapur Belediye Başkanı Zainul Rasheed'e belediyenin sosyal tesislerini gezdirecek.

- Vietnam'ın başkenti Ho Chi Minh'in belediye başkan yardımcısı Nguyen Trung Tin, Gökçek'i makamında ziyaret edecek.

17- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, organ bağışına katkıda bulunmak amacıyla düzenledikleri "İçten bağış" konulu kampanyayı tanıtacak.

18- Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda THY için yetiştirilen 14 pilot, törenle diplomalarını alacak.

19- Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şahin, Gazi Üniversitesi'nde "Verimlilik Ofisi" açılış törenine katılacak.

20- Tören... Toplantı... Sempozyum... Panel...

- Bankalararası Kart Merkezi, Chip&PIN'de zorunlu şifre kullanımına geçiş tarihi ve Türk kartlı ödemeler sektöründeki yeni gelişmeler hakkında İstanbul'da toplantı yapacak.

- İzmir'de "8. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu" yapılacak.

- İzmir Ticaret Odası'nda "AB Ortak Taşımacılık Politikası" konulu panel gerçekleştiriliyor.

- EXPO 2015 Yürütme Kurulu Başkanı Büyükelçi Mengü Büyükdavras, İzmir'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak, EXPO 2015 Yürütme Komitesi'nin toplantısına katılacak.

- Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceylan, hastalık, tedavi ve korunma yöntemleriyle ilgili Diyarbakır'da basın toplantısı yapacak.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye ve deniz polisi balıkadamları işbirliğiyle Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz temizliği yapacak.

- Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesinin tanıtım günleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Vilayetler Hizmet Birliği Yönetim Kurulu, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

21- Damla sulamaya faizsiz kredi hazırlığı...

- Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında, damla ve yağmurlama sulama yatırımlarına yüzde 25 hibe ve yüzde 75 kredi desteği verilecek.

- Ziraat Bankası aracılığıyla kullandırılacak kredinin, çok düşük faizli veya faizsiz olması gündemde. Uygulama, 1 Mayıs'ta başlayacak.

22- Muz diyarı çileğe, limon diyarı muza dönüyor.

- Türkiye'nin muz üretiminin yüzde 50'sini karşılayan Anamurlu üretici çileği, ülkenin limon ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Erdemlili üretici ise muzu "kurtuluş yolu" olarak görüyor.

- Doç. Dr. Mustafa Akıllı: "Kar sağlamak isteyen üretici, ülkenin ithal ettiği ürünlere yönelmeli."

23- Avrupa 86. Erkekler ve 20. Bayanlar Büyükler Halter Şampiyonası, Fransa'nın Strasbourg kentinde başlıyor.

- Şampiyonanın ilk gününde bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan ve Sibel Özkan, 53 kiloda Yeşim Çelikkaya ile erkekler 56 kiloda Gülbeyi Akti podyuma çıkacak.

24- Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu'nun 1. olağan genel kurulu, Ankara'da yapılıyor.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final 3. maçlarında Migrosspor ile BOTAŞ Spor İstanbul, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş Cola Turka Mersin ve TED Kayseri Koleji ile Galatasaray Kayseri'de karşılaşacak.

26- Dünya Erkekler Buz Hokeyi Şampiyonası 2. Kategori (A) Grubu müsabakaları, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de sona eriyor.

- Milli takım, 5. ve son maçını Belçika ile yapacak.

27- Milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile eşi ve antrenörü Yücel Kop, Dünya Şampiyonası öncesi TSYD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

28- 15 Yaş Altı (C) Genç Milli Futbol Takımı, Hollanda ile ilk özel maçını, bugün Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapacak.

29- Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası, Antalya Belek'te, 2 kategorideki müsabakalarla sürüyor.

30- İTÜ Beden Eğitimi Bölümü tarafından 2006-2007 Bahar Yarıyıl Seminerleri kapsamında Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen "Sporda Yöneticilik" konulu söyleşi, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun katılımıyla yapılacak.

31- Lig (B)'de 1., 2., ve 3. Klasman Gruplarında, hafta içinde yapılacak maçları yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu MHK tarafından açıklanacak.

32- Fenerbahçe altyapısında iddialı dönem...

- Altyapı Gençlik Geliştirme Program Koordinatörü Şenol Çorlu: "Amacım, her yaş grubunda ve her mevkide Türkiye'nin en iyilerine sahip olmak."

- "Öyle futbolcular ortaya çıkaracağım ki oradaki adam (A takım teknik direktörü) ister istemez, 'altyapıda ne var' diye soracak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber