Sol'da 'Hikmet Ağabey' formülü Cumhurbaşkanı seçiminden sonra

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşme, ittifak gibi arayışlardan sonuç alamayan sol siyaset ve oluşumlar, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in başkanlığında yeni bir parti kurmak için "Hikmet Ağabey" formülünü gündeme getirdi. Hikmet Çetin, temkinli yaklaştığı yeni parti için tavrını cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra netleştirecek.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in, DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ismi etrafında solda birleşme formülünün ardından, şimdi adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için de geçen Hikmet Çetin'i gündeme alarak ?Hikmet Ağabeyö formülü tartışılıyor.

CHP'li muhalif milletvekilleriyle uzun süre Türkiye'nin dört yanını gezen ancak siyasi parti kurmayacağını açıklayan Sarıgül'ün bu kararının ardından, gözler Hikmet Çetin'e yöneldi. Çetin'in, Afganistan sonrası "kendisine vakit ayıracağını" ifade ederek, herhangi bir çalışmanın içinde yer almayacağını söylemesine karşın "10 Aralık Platformu" başta olmak üzere çeşitli kesimlerle görüşmelerini sürdürüyor. Çetin'in görüştüğü isimler arasında sağdan da önemli siyasetçiler bulunuyor. Yakın zamana kadar başta 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere, eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celal Doğan, eski bakanlardan Mehmet Moğultay, Fehmi Işıklar ve Onur Kumbaracıbaşı ile bir araya gelen Hikmet Çetin'in, yakın çevresine, "yeni bir parti kurulacağını ancak cumhurbaşkanlığı seçiminin beklenilmesi" gerektiği yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor.

30 NİSAN DÖNEMEÇ

Çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürüten Çetin'in, yeni oluşum ve yeni siyaset konusunda 30 Nisan'da bir değerlendirme yapması bekleniyor. Sarıgül ise, parti kurmaktan vazgeçerken, Çetin'e destek olacağını açıkladı.

Öte yandan il kongrelerini yapan DSP'de ise kurmaylar, SHP ve 10 Aralık Platformu ile görüşmeleri sürdürüyor. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in dile getirdiği, işbirliği çağrısının nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber