Polis şurası için seçimler tamamlandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde terfi edecek müdürlerin belirlendiği Polis Şurası için en üst rütbeli emniyet müdürleri arasından seçimle belirlenen üyeler açıklandı. Emniyet müdürleri en çok oyu, Tuncay Yılmaz, Adnan Eser ve Cevdet Saral'a verdi.

Mayıs ayının başında toplanacak Polis Şurası için 1'inci Dereceli APK Uzmanı Emniyet Müdürleri arasında yapılan seçim çetin geçti. Polis mesleğinde son nokta olan kıdemli emniyet müdürleri arasında yapılan adaylık ve seçim sonucunda 2007 yılının terfi komitesine katılacak 3 isim belirlendi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın başkanlık edeceği 11 kişilik Şura'ya eski Polis Akademisi Başkanı Tuncay Yılmaz, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adnan Eser ve eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral en çok oyu alarak üye seçildiler.

Köksal'ın ve APK uzmanlarının dışında 5 genel müdür yardımcısı, Polis Akademisi Başkanı ve Teftiş Kurulu Başkanı'nın terfi edecek amir ve müdürlere oy kullandığı Polis Şurası'nda da geçen yılda olduğu gibi en büyük sıkıntının 1'inci Sınıf Emniyet Müdürleri kadrosunda yaşanacağı ifade ediliyor. Geçen yıl 200'ün üzerindeki 2'nci Sınıf Emniyet Müdüründen sadece 80'i bir üst rütbeye terfi etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber