Mezuniyet balosu yolunda öldüler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden bu yıl mezun olacak 18 yaşındaki Melis Aksu, Kadriye Beldesi'ndeki bir otelde yapılacak mezuniyet balosuna gitmek üzere kuzenleri 20 yaşındaki Eyüp Aksu, 15 yaşındaki Noyan Aksu ve 22 yaşındaki Ümit Arıkan ile yola çıktı. Kadriye'ye gelen kuzenlerin bulunduğu otomobil bir tur otobüsü ile çarpıştı. Melis Aksu, Eyüp Aksu, Noyan Aksu öldü. Ağır yaralı olarak kurtulan Ümit Arıkan ise hastanede tedaviye alındı. Ölen kuzenler, memleketleri olan Serik'in Abdurrahmanlar Beldesi'nde yanyana toprağa verildi.

Serik'in Kadriye Beldesi'ndeki İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin bu yıl vereceği ilk mezunlar için dün akşam yine aynı beldede bulunan 5 yıldızlı Sun Zeynep Otel'de mezuniyet balosu düzenlendi. Bu yıl mezun olacak olan Melis Aksu, baloya davet ettiği amcasının oğulları özel bir şirkette çalışan Eyüp Aksu, Antalya Koleji öğrencisi Noyan Aksu ve teyzesinin oğlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi Ümit Arıkan ile Antalya'dan yola çıktı. Henüz kuzenlerden hangisinin kullandığı belli olmayan 07 JF 300 plakalı özel otomobil, Kadriye belde merkezinde karşı yönden gelen Kansu Coşkun'un kullandığı 07 KK 879 plakalı tur otobüsü ile saat 19.45'de çarpıştı. Hurdaya dönen otomobildekilerden Melis Aksu, Eyüp Aksu, Noyan Aksu olay yerinde öldü. Ağır yaralı olarak kurtulan Ümit Arıkan ise Antalya'daki Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

İçinde turist de bulunan tur otobüsündekiler, kazayı yara almadan atlattı. Yaralıyı almak için kaza yerine gelen Anadolu Hastanesi'nun 07 K 6450 plakalı ambulansı ise olay yerine 200 metre kala, önünde bulunan Hüseyin Yaşar Başar'ın kullandığı 07 VU 878 plakalı minibüse arkadan çarptı. Kazada ambulansta bulunan hemşire Ayşe Şahinkaya hafif yaralandı.

BALO ZEHİR OLDU

Mezuniyet balosuna katılan öğrenciler, Melis Aksu ve kuzenlerinin ölümüne yol açan kazayı gecenin ilerleyen saatlerinde öğrendi. Kaza haberi baloyu yasa boğdu. Okul Müdürü Mithat Suakar, yatılı eğitim veren okulun mezunu olacak gençlerin turizm sezonunun başlamak üzere olması nedeniyle iş anlaşmaları yaptığını belirterek, ?20 Nisan'da hepsi gidecekti. Baloyu Turizm Haftası'na da denk getirmek için 16 Nisan'da düzenlemiştik? dedi.

YÜREKLERİ YAKAN TÖREN

Kazada yaşamlarını yitiren 3 amca çocuğunun cenazesi bu sabah memleketleri olan Serik'in Ardurrahmanlar Beldesi'ne getirildi. Cenaze törenine ölenlerin yakınları, okul ve iş arkadaşları, belde sakinleriyle, kaza kurbanlarının akrabası olan Abdurrahmanlar Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Gizli ve Kadriye Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Kantoz da katıldı. Genç yaşta hayatlarını kaybeden kuzenlerin aileleri sinir krizleri geçirdi. 3 kuzen, belde mezarlığında yanyana toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber