DHKP/C'liye polis kan verdi!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasadışı DHKP/C üyesi N.Ş'ye bir polis memuru tarafından kan verildi.

İstanbul ve Kocaeli'de silahlı saldırı, yaralama, gasp ve tehdit yolu ile haraç toplama gibi olaylara karıştıkları öne sürülen terör örgütü DHKP/C üyesi 10 kişinin yakalandığı açıklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bahçelievler'deki bir iş yerine yönelik eylem yapılacağı ihbarı üzerine 13 Nisan 2007 gecesi söz konusu iş yeri ve çerçevesinde önlem aldığı belirtildi.

Ellerinde silah ve sopalar bulunan yüzleri maskeli eylemcilerin iş yerine geldiği, önlem alan polislerce ''dur'' ihtarı yapıldığı hatırlatılan açıklamada, bu uyarıya silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yüzleri maskeli olan 2 eylemcinin silahlarıyla birlikte yaralı olarak yakalandığı, 8 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çeşitli çap ve markalarda 5 adet tabanca, 1 adet örgüt imzalı pankart, 1 adet bombalı görüntüsü verilen paket, 10 çift eldiven, 10 adet kar maskesi, 16 adet patlayıcı ve yanıcı madde, 5 demir sopa ile benzin bidonu ele geçirildiği ifade edildi.

-KARIŞTIKLARI EYLEMLER-

Aynı açıklamada, yakalanan terör örgütü üyelerinin, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir kişinin evinin kundaklanması ve silahla ateş edilmesi, İstanbul'da 7 ayrı yerde polis otosuna silahlı saldırı düzenlenmesi, iş yeri kundaklama, silahla yaralama, gasp, tehdit yolu ile haraç isteme ve izinsiz gösteri eylemlerine karıştıkları belirtildi.

Örgüt üyelerinin, Bağcılar, Okmeydanı ve Gaziosmanpaşa'da da benzer eylemler planladıkları ifade edildi.

Bu arada, Bahçelievler'de çıkan silahlı çatışmada yaralanan N.Ş. adlı örgüt üyesine, kaldırıldığı hastanede bir polis memuru tarafından kan verildiği de öğrenildi.

N.Ş'nin, halen hastanede tedavisinin sürdüğü, çatışmada hafif yaralanan H.Ö. ile diğer 8 örgüt üyesinin ise işlemleri tamamlanarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildikleri bildirildi.

Öte yandan, H.Ö, adliyeye ambulansla götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber