Erdoğan'dan mitinge katılanlara: Bindirilmiş kıtalar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik eylemlere saygılı olduklarını belirterek, "Rahatız. Bu rahatlığımızı da herkes görüyor" dedi.

14 Nisan'da yapılan Cumhuriyet mitingiyle ilgili farklı rakamların ifade

edildiğine işaret eden Erdoğan, "Herhalde bunlar bir alanın yüzölçümünden bihaber...Biz bu işin kompetanıyız, ömrümüz bu işlerle geçti. Ölçüp biçmekle geçti. Bunları gayet iyi biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"AMAN YARABBİM MİLYONLAR FALAN..."

Başbakan Erdoğan, 14 Nisan Cumartesi günü Ankara'da yapılan Cumhuriyet Mitingine de değinerek, şunları söyledi:

"Kim yaptı? Toplandılar, bir araya geldiler. Hayırlı olsun. Tamam bir demokratik hakkı kullandınız. Gazetelerde farklı farklı rakamlar. Aman yarabbim milyonlar filan...Milyon da çok basite indi. Aynen bizim 6 sıfır attığımız banknottaki milyonlar gibi...Ne kadar uçuk..Herhalde bunlar bir alanının yüzölçümünden bihaber...Biz bu işin kompetanıyız. Ömrümüz bu işlerle geçti, ölçüp biçmekle geçti. Başka sermayemiz yok. Karadeniz Sahil yolu açılışına gelip bunu fotoğraflayıp koymuş olsaydılar, neyin ne olduğunu gayet iyi görürlerdi. 81 vilayetten bindirilmiş kıtalarla değil, tamamen o bölgenin insanlarının sevdasını aşkını ortaya koyduğu bir yürüyüştü o...İşte, gerçekleri ne kadar gizlerseniz gizleyin, ama siz Samsunlu, Ordulu, Giresunlu, Rizeli, Artvinli vatandaşıma bunu anlatamazsın,. Niye, çünkü yaşadı o görüyor. İlçesinden iline kadar bizzat gördü."

"ONU DA YANLIŞ ANLARLAR..."

Dinleciyi locasından "Ordu burada" lafının atılması üzerine Erdoğan, "Şimdi onu da yanlış anlarlar ha..." karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, çok farklı şeyler söylendiğini ancak milletin bunu yutmadığını ve yutmayacağını ifade ederek, "Çünkü bindirilmiş kıtalar farklıdır. Oranın bu işe inanmış, gönlünü koymuş insanlarıyla bu işi yapmak başkadır. Çünkü demokrasi bir gönül işidir. O gönlünü koymak, yüreğinin sesini duyabilme çok farklıdır" dedi.

Tüm demokratik eylemlere saygılı olduklarını ve rahat olduklarını belirten Erdoğan, "Bu rahatlığımızı da herkes görüyor. Bu noktada bir sıkıntımız da sözkonusu değil. Biz ülkemizin 2013 yılında yakalayacağı hedefi şu anda düşünüyoruz. Nedir o? Kişi başına milli gelirin 10 bin dolara çıktığı bir Türkiye...Hedefimiz bu.." diye konuştu.

Kişilere değil, ilkelere bağlı bir parti olduklarını kaydeden Erdoğan, AK Parti'nin bu özelliğe sahip olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Biz, kişileri tabulaştırarak yola çıkmadık. Bizim farkımız bu...Biz ilkeleri benimseyerek yola çıktık. Farkımız bu bizim. Biz bu ülkede halka hizmetin ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir partiyiz. Farkımız bu..." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber