Görüşme sonrası, Erdoğan ile Ağar ortak basın toplantısı yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanılığı seçimine yönelik DYP lideri Mehmet Ağar ile görüştü. Görüşme sonrası ilk açıklama Mehmet Ağar'dan geldi.

Ağar şunları söyledi:

Biz daha önceki görüşmemiz paralelinde kendilerine bir takım gönül kırıklıkları olsa da medeni ve iyi ilişkilerinden yana olmuştur. Kendilerinin ifade ettikleri şartlara rağmen biz ana muhalefetle de görüşmesini önerdik. Konu kendilerini ilgilendirir. Biz bu konuda Anamulefet partisi ile görüştük Anamuhalefet de görüşmeye sıcak baktıklarını anlattılar. Biz adayın açıklanmasından sonra destekle ilgili tavrımızı ortaya koyacağız Kendilerine ve ekibine değerli ziyaretlerinden dolay dolayı teşekkür ediyoruz

Bizim ikili istişarelerimiz devam edecek. Biz muhalefet olarak tavrımız bellidir. Ancak ikili ilişkilerin adabını da biliriz.

Milletin talepleri doğrultusunda tek bir merkeze doğru taşımak en büyük arzumuzdur bu başlangıçtan hayırlı bir sonuç da çıkabilir. Cumhurbaşkanı konusunda bu sürece ilişkin beraber davranma arsuzunda mutabık kaldık.

Başbakan Erdoğan ise görüşme ile ilgili şunları söyledi :

Ben de arkadaşlarımla birlikte ziyaret ettik. Bu ziyareti değerli buluyoruk. 10 cumhurbaşkanlığı seçimini yaşadık 11.sini yaşayacağız. Anayasa'nın amir hükümleri ne ise bu seçimde aynı şekilde olacaktır. Genel Başkan arkadaşımda belirttiği hususlara ben de katılıyorum. Bizim kesin bir adaylığımız yok. Ancak şahsıma yönelik eleştiriler demiyorum hakaretler saldırılar olduğu muhakkaktır. Anamuhalefet partisine gidemeyeceğimin nedeni aldığım hakaret ve çirkinliktedir. Demokratik sistem hiçbir zaman hakarete cevaz vermez. Burada hertürlü eleştiri yapılabilir tepki söylenebilir ben sınırsız özgürüm deme hakkına kimse sahip değildir. O bir yere kadardır

Cumhurbaşkanlığı seçimini halkı ve piyasaları huzursuz etmeden genel seçimlerin dışında değerlendirerek halledilmesinden yanayız. Genel seçimlerle ilgili zaten canlı yayınlada meydanlarda ve sonuç olarak sandıkta herkes kendisini savunacaktır.


Cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhalefet liderleri ile görüşecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ilk görüşmesini DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile yapıyor.

Saat 13.25'te DYP Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Erdoğan'ı binaya girişinde DYP Genel Başkan Yardımcıları Nevzat Ercan ve Celal Adan karşıladı.

Erdoğan, Ağar ile görüşmesine Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AKP Genel Başkan Yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat, Hayati Yazıcı ve AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ile birlikte geldi.

Ağar, konuklarını onuncu kattaki makam asansörü çıkışında karşıladı. Burada tokalaşan Ağar ve Erdoğan makam odasına geçerek basına poz verdi. Görüşme basına kapalı devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber