Uludağ Üniversitesi telefonla randevu uygulamasına geçti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telefonda randevu sistemine geçen Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 2 günde 3 bin 500 hasta müracaat etti. Hastane başhekimi Doç. Dr. Kayıhan Pala, "Yeni sisteme geçeli 2 gün olmasına rağmen, yaklaşık 3 bin 500 hastamız randevularını telefonla aldı" dedi.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kayıhan Pala, telefonla randevu sistemi-ortak arşiv hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Yeni sisteme geçeli 2 gün olduğunu ve bu zaman zarfında yaklaşık 3 bin 500 hastanın telefonla randevu aldığını açıklayan Pala, "Daha önce hastalarımız sabah saat 6.00'da hastaneye geliyor ve akşam saat 16.00'a kadar burada bekliyordu. Hasta haklarına gösterdiğimiz saygıdan dolayı, bu konunun üzerine gittik. Yaklaşık 8 aydır sürdürdüğümüz çalışmalar sona erdi ve telefonla randevu alma sistemini 2 gün önce hayata geçirdik. Bu sistemle birlikte hastalarımız randevu saatinden yarım saat önce hastanemize gelecek ve zaman kaybının-karışıklığın önüne geçilecek" diye konuştu.

Telefonla randevu sistemi kapsamında ortak arşiv sistemine de geçtiklerini kaydeden Pala, ortak arşiv sisteminin bir hastanın tüm bilgilerinin tek bir dosyada arşivlenmesini içerdiğini ifade ederek, "Telefonla randevu sistemi kapsamında bir de ortak arşiv oluşturduk. Her hastamız için birer dosya açtık ve bu dosyaları fakülte hastanesinde arşivledik. Örnek verecek olursak, ameliyat olan bir hastamızın '10 gün sonra başka bir tedavi için başka bölümlere gittiğinde' daha önce kendisine yapılan tüm tedavileri içeren dosyası ilgili bölüm doktorunun önüne gelecek. Böylelikle daha sağlıklı teşhis konulacak ve tedavi de buna göre yapılacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber