Erdoğan CHP ile neden görüşmüyor?

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DYP ve ANAVATAN Partisi ile görüşmesine karşın, ana muhalefetteki CHP ile görüşmemesinin nedenini, ''Ana muhalefet partisine yönelik olarak, gidemeyeceğimi söylememin tek nedeni aldığım hakaret ve kapatılan kapılardır'' sözleriyle açıkladı.

DYP Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından Genel Başkan Mehmet Ağar ile kameraların karşısına geçen Başbakan Erdoğan, "Henüz adaylığını açıklayan ya da partinin açıklamış olduğu bir aday yok. Ama şahsımla ilgili yapılan birçok eleştiri, hakaret, saldırı, buna yönelik olarak birçok gösteriler falan... Bunları şu ana kadar büyük bir sabır içinde göğüslemeye devam ettim" dedi.

Eleştirilere her zaman saygı duyduğunu söyleyen Erdoğan, parlamenter sistemin de "saygıyı gerektiren, anlayışlar manzumesi" olduğunu söyledi.

Herkesin her türlü eleştiri yapabileceğini belirten Başbakan, "Başkasının özgürlük alanına girmeden 'ben sınırsız özgürüm' deme hakkına kimse sahip değildir. Herkesin özgürlük alanı bir yere kadardır" diye konuştu.

"Ben kurum mutabakatını benimseyen bir insanım" diyen Başbakan, "Kişileri tabulaştırma anlayışını savunmuyoruz" ifadesini kullandı.

Ağar: "ANAVATAN ile istişareler sürüyor"

DYP lideri Mehmet Ağar ise, Başbakan ile isimler üzerine konuşmadıklarını belirttti ve cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağını sormadığını kaydetti.

Ağar, Köşk seçimleri konusunda ANAVATAN ile Meclis'te ortak hareket etme kararı alıp almadıkları konusundaki sorulara da, "Ortak tavır alma noktasında istişarelere devam ettikleri"ni söyledi. Zira, Meclis'in "367" ya da "184" yeter sayısıyla toplanması hala tartışılıyor. CHP, 367 sayısı bulunmadan Meclis'in toplanamayacağını belirtiyor.

Ağar, bu konuda son kararı partisinin Genel İdare Kurulu'nda alacaklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber