AKP'de görüşler çatıştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi'ndeki kalabalığın abartıldığını söylerken; Şener, "Bu kalabalık ne istiyor diye düşünmeliyiz" yorumunda bulundu.

TBMM'de AKP Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Cumartesi Ankara'da yapılan ?Cumhuriyet mitingi? ile ilgili görüşlerini açıkladı. Erdoğan toplanan kalabalığın abartıldığını belirterek, "Milyonlar falan toplanmış. Milyonlar ne kadar ucuzlamış. Bizim parada attığımız sıfırlar gibi. Bunlar bir alanın yüz ölçümünden habersiz. Bizim ömrümüz bunlarla geçti. Siz birde Karadeniz yolunun açılışını fotoğraflasaydınız. Tamamen o bölgenin insanın sevgisini ve aşkını ortaya koyduğunu görürdünüz. Çok değişik sözler söylediler. Ama milletimiz bunları yutmaz. 81 ilden bindirilmiş kıtalar, Bindirilmiş kıtalar farklıdır. Biz demokratik eylemlere saygılıyız" dedi.

İKİ TÜRKİYE YOK

Erdoğan, mitingin ardından, dış basına yansıyan ?İki Türkiye? fotoğrafına tepki gösterdi. Erdoğan, Bu, ?Türkiye'yi anlamamaktır? diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

?Kesinlikle kınıyorum. İki Türkiye yok tek bir Türkiye vardır. Demokratik çeşitliliğe iki Türkiye cumhuriyeti çizmek kimsenin haddi değil. Cumhurbaşkanlığıyla birlikte yapılan tartışmayı mitingle dile getirmeyi olgunlukla karşılıyorum. Onlar da karşılarında kini hazmedecekler. Bu ülkede bu hukuk devletinde kimse kimseye misafir muamelesi yapamaz. Hepimiz bu ülkenin vatandaşları olarak hepimiz ev sahibiyiz. Buna inanmayanlar kendilerini çek etsinler. Bunlar milletle barışık değiller. Sıkıntı bundan geliyor. Bunlar iyi niyet okuyucular. Bizler farklı bir hedefi kendimize tayin ettik.?

TEK SESLİLİK

Başbakan Erdoğan, parti olarak hiçbir zaman tek seslilikten yana olmadıklarını, bir tek fotoğraf karesiyle gazellerin okunması Türkiye'de yankı bulmayacağını da sözlerine ekledi. Erdoğan, ?70 milyon insanla ülkemizin sahibiyiz. Bugün kim geçmişin polemiklerini sürdürmek istiyorsa birlik ve beraberliğimize gölge düşürüyorlar. AKP, kalkınmanın, gelişmenin, uzlaşmanın, demokratik bir partidir. Bizim farkımız budur? şeklinde ifade etti.

REJİM

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, ?Rejim hiç bu kadar tehlike altına girmemiştir? sözlerine AKP iktidarının yaptığı ekonomik hamleler ve değerleri göstererek cevap verdi. Erdoğan şöyle konuştu, ?Rejimin tehlikede olduğu bir ülkeye küresel sermaye gelip girer mi? Böyle bir ülkede ekonomik güç, böylesine güçlü bir performans koyar mı ? İstikrar olmasa güven olmasa rejim bu ülkeye gelir mi? Başınızı iki elinizin arasına alın, bu iş idolojilerle çözülmez. Bunun bedellerini bu ülke ağır ödedi. Bu oyunu yeniden tezgahlandıranlar iyi düşünsün.?

ŞENER: BU KALABALIK NE İSTİYOR DİYE DÜŞÜNMELİYİZ

Şener, mitingte cumhuriyetin temel niteliklerine, özellikle laikliğe vurgu yapıldığını, yüzbinlerin, önümüzdeki süreçle ilgili hassasiyetlerini ifade ettiğini söyledi.

Şener, ?Herkesin saygıyla karşılayıp ?Acaba bu kalabalık ne istiyor' diye düşünmemiz gereken bir olaydır? değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin anayasanın hükümlerine uygun bir süreçle tamamlanacağını kaydeden Şener, bireysel olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece birilerinin garantisi altında olmadığını söyledi.

Şener, ?Laik cumhuriyetin garantisi bu ülkede yaşayan 73 milyon insanımızdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber