Başbakan Erdoğan, Ağar'dan sonra Mumcu ile görüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüştü. Başbakan Erdoğan kurmayları ile birlikte Anavatan Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan ve Mumcu görüşme öncesi toklaşarak poz verdi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini değerlendirmek amacıyla ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile Anavatan Partisi Genel Merkezi'nde görüştü. Erdoğan, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Mumcu ile birlikte açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugüne kadar seçilmiş olan 10 Cumhurbaşkanı nasıl seçilmişse 11. Cumhurbaşkanının da aynı şekilde seçileceği inancı içerisinde bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Henüz somut ortaya çıkmış bir isim söz konusu değil. Gerek şahsım gerek başka arkadaşlarım olarak böyle belirlenmiş bir isim söz konusu değil. Her ne kadar şu ana kadar birçok gazetelerde bazı köşe yazarları vesaire, ismim üzerinde spekülasyonlar yapıyorlarsa da böyle bir şey söz konusu değil'' dedi.

Erdoğan, ANAVATAN Lideri Mumcu'dan önce DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile görüştüğünü anımsatarak, Cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili olarak düşünce alışverişinde bulunduklarını söyledi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak yaptıkları bu görüşmeden istifade etmiş olarak ayrıldığını belirterek, şunları söyledi: ''Bu sürecin demokratik parlamenter sistemin Anayasamızda belirlemiş olduğu ilkelerine göre ve bugüne kadar seçilmiş olan 10 Cumhurbaşkanı nasıl seçilmişse 11. Cumhurbaşkanının da aynı şekilde seçileceği inancı içerisinde bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Henüz somut ortaya çıkmış bir isim söz konusu değil. Gerek şahsım, gerek başka arkadaşlarım olarak böyle belirlenmiş bir isim söz konusu değil. Her ne kadar şu ana kadar birçok gazetelerde bazı köşe yazarları vesaire, ismim üzerinde spekülasyonlar yapıyorlarsa da böyle bir şey söz konusu değil. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde somutlaşacaktır. Somutlaştıktan sonra inanıyorum ki siyasi partiler ve parlamentomuz içerisinde yer alan milletvekili arkadaşlarımız da kanaatlerini seçim süreci başladığında ortaya koyacaklardır. Temennim odur ki, Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olsun. Sayın Genel Başkana gösterdikleri bu nezaketten dolayı çok teşekkür ediyorum.''


Anavatan Partisi Erkan Mumcu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Biz bundan yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçimi sorununa dikkat çekmiştik. Bugünkü görüşme demokrasi adına memnuniyet verici olmuştu.. Cumhurbaşkanlığı seçimi bizi gruplara bölmemelidir. Bu süreç çözüme dönüştürülmelidir. Krize dönüşmesi muhtemel seçimi fırsata dönüştürme imkanı vardır. Bunun yolu Anayasa'yı değiştirip seçimi halka yaptırmaktır. Hem AKP hem CHP ülkeyi germektedir. İktidar ve muhalefet bizi kendi senaryolarının oyuncusu yapma kolaycılığına kaçmamalıdır. Bizim tavrımız 2 yıl öncesiyle aynıdır. Çözümü cumhurbaşkanını halka seçtirmektir. Bizim tavrımız çözümden yanadır, halktan yanadır.

İster iktidar ister muhalefet bizim oylarımıza ihtiyaç duyuyorsa, bizim tavrımız bizim önerimizdir. halkın yüzde dokasanının görüşü bizim önerimiz doğrultusundadır. Çözüm sandığı milletin önüne koymaktır.

Türk milleti bu hükümeti reformcu bu hükümet olarak görmüştü. Bundan sonra kaçan bu reform fırsatlarını değerlendirmek mümkündür. YÖK reformu bunlardan biridir.

DYP ile birleşme senaryoları ile ilgili soruları da yanıtlayan Mumcu, Mehmet Ağar ile bir telefon görüşmesi yaptığını ancak birleşme konusunun basında yazıldığı ayrıntılara ulaşmadığını söyledi.

"Bende yazılanlardan okudum" diyen sürecin henüz netleşmediğini ve oldu bittiye getirmenin mantıklı olmadığını söyledi.

Ortada henüz bir aday yoktur. Anayasa gurup kararı almayı yasaklamıştır. Biz ancak parti eğilimi belirtebiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber