Memur-Sen'den Erdoğan'a destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sivil toplum kuruluşlarının nabzını tutmaya devam ediyor. Erdoğan, bu çerçevede Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. Erdoğan'a destek veren Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, "Sayın başbakan Cumhurbaşkanlığı'na aday olur, aynı şekilde seçilirse kabulümüzdür" dedi.

Başbakan Erdoğan, Köşk seçimi öncesinde sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almaya bugün de devam etti. Daha önce TÜSİAD ve Türk-İş ile görüşen Başbakan Erdoğan, bugün de Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu ve beraberindeki sendika başkanlarını AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Başbakan Erdoğan'ın kamuoyuna yaptığı açıklamaların aynısını kendilerine de yaptığını, fazla detaya girmediğini kaydetti. Aksu, "Sayın Başbakan, milletin iradesinin TBMM tarafından belirleneceğini ve Meclis'te bunun görüşüleceğini ve sonuçta bir karar verileceğini söyledi. Bu konuda bizim görüşümüz de aynı şekildedir. Halkın seçmiş olduğu TBMM'nin vereceği karar halkın kararıdır, sağduyunun kararıdır. TBMM içtüzüğü ve anayasaya göre Türkiye'de bir cumhurbaşkanının nasıl seçileceği, buna ait kurallar, koşullar açıkça belirtilmiştir" diye konuştu.

Aksu, gazetecilerin, "Sayın başbakandan aday olacağı izlenimi edindiniz mi?" sorusuna, "O konuda, sayın başbakanımız ketum. Bu konuda bize herhangi bir açıklama yapmadı, herhangi bir izlenim de alamadık. Ama kamuoyunda sizin almış olduğunuz izlenim, bizim almış olduğumuz izlenimle aynıdır. Sayın başbakan herhangi bir renk vermedi" karşılığını verdi.

Ahmet Aksu, bir gazetecinin, "Sayın başbakana 'sizi öneriyoruz' dediniz mi?" sorusu üzerine ise, "Biz bu konuda TBMM'nin kararına saygı duyacağımızı belirtiyoruz. Memur-Sen olarak da sayın başbakan Cumhurbaşkanlığı'na aday olur, aynı şekilde TBMM seçerse bu da bizim kabulümüzdür. Sayın başbakan o andan itibaren sayın cumhurbaşkanımızdır. Bu konudaki düşüncelerimiz açık ve seçiktir. Sayın başbakan da 'halkın iradesine saygı duyulan her şeye saygı duyacağını' belirtti" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber