Başbakan Köşk'e çıkarsa erken seçim olabilir

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde genel seçimin eylül ayına alınabileceğini belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, eylülde yapılacak seçimin AKP'nin oylarını artıracağı tezine karşılık, "Bizim teşkilat Kasım'da olmasının Ak Parti'ye çok yarayacağını düşünüyor. Çünkü Ramazan ayında yapılan Ak Parti'ye yarar. Malum, iftar programları, teravihler, uhrevi bir hava olacak" açıklamasını yaptı.

Önceki gün kapılarını açan Hannover Sanayi Fuarı'nda basınla sohbet toplantısı düzenleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde normal olarak kasımda yapılması gereken genel seçimlerin erkene alınabileceğini söyledi. Coşkun, erken seçim tarihinin de Eylül ayı olacağını belirterek, ?Sayın Ali Babacan bütçenin yapılması gerektiğini söylüyor. Bütçe için de seçimlerin en geç Eylül'de olması şart. Yoksa kasımda yapılacak bir seçim için geçici bütçe gerekecek. Yeni bütçenin hazırlanması da nisanı bulacak" dedi.

Perşembe açıklanabilir

11'inci cumhurbaşkanının TBMM içinden olacağını da vurgulayan Ali Coşkun, "Bu anayasayı bu iç tüzüğü Ak Parti hazırlamadı. Bugüne kadar böyle seçilirken şimdi olmaz demek yanlış. Yeni cumhurbaşkanı da meclis içinden olacak. Bu mecliste cumhurbaşkanı olmaya layık kimse yok mu ki başkaları düşünülsün. Ayrıca o hata yakın zamanda bir kez yapıldı" dedi. 81 ili kapsayan, 3 farklı araştırma kuruluşuna üç araştırma yaptırdıklarını belirten Coşkun, "Son anketlere göre AKP'nin yüzde 44 civarında oy alacağı ortaya çıkıyor. Aksini söyleyenler de olabilir ama bizim bulduğumuz bu"

açıklamasını yaptı. Coşkun, Güney Doğu'da DTP adaylarının bağımsız girmesi halinde bile AKP'nin yüksek oy alacağını kaydetti.

Bakan Coşkun, bugün (dün) yapılan bakanlar kurulu toplantısında Cumhurbaşkanlığı özel gündemiyle toplandığını belirtti ve ?Muhtemelen Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayı yarından sonra (Perşembe) açıklanır? dedi.

Merkel özür diledi

Bu arada Coşkun, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in AB'nin 50'inci kuruluş yıldönümü töreninde Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'a Osmanlı'nın Napolyon'a karşı mağlup olduğunu gösteren resimlerin bulunduğu bir kupa hediye etmesi nedeniyle Türk tarafından özür dilediğini de söyledi. Coşkun, ?Bu konu daha önceki ikili görüşmelerde gündeme geldi ve kendisi bu hediye ile Osmanlı'yla ilgili her hangi bir kötü mesaj amaçlamadığını söyleyip özür diledi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber