Ali Dinçer vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, durumu ağırlaşması üzerine kaldırıldığı İbn-i Sina Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Hastaneye kaldırıldığında kalbi iki kez duran ve yeniden hayata döndürülen Dinçer, 3 gündür yoğun bakımda tutuluyordu. Dinçer bugün saat 12.15'te yaşamını yitirdi. Meclis Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, bir süredir mücadele ettiği lenf kanserinin vücudunu zayıf düşürmesiyle bugün hayatını kaybetti. 62 yaşındaki Dinçer, Sanatçı Yıldız İbrahimova ile evli ve 1 çocuk sahibiydi.

Dinçer, 1945 yılında Bulgaristan'ın Razgrad kentinde doğdu. 1950'de, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki mübadele anlaşması çerçevesinde ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç eden Dinçer, siyasetle lise yıllarında Ankara'da tanıştı. Lise öğreniminin ardından ODTÜ Endüstri Mühendisi bölümünden mezun oldu. Bir dönem Ankara Belediye Başkanlığı yapan Dinçer, 1977 yılında Ankara metrosunun ilk temellerini atan başkan olarak biliniyor. Dinçer, 1980 askeri darbesi sonrası Belediye Başkanı olarak bir süre cezaevinde yattı. Kent Koop Batıkent Konut Kooperatifleri Birliği Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İslam Ülkeleri Başkentler Birliği Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Dinçer, 9 ve 10'uncu dönem Ankara'dan milletvekilli seçildi, Devlet Bakanlığı yaptı. Dinçer bir süre TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı görevinde de bulundu.

Dinçer 2003 yılından bu yana lenf kanseriyle mücadele ediyordu. Bir süre önce karaciğer nakli ameliyatı da olan Dinçer, hayata olan bağlılığını ve kansere karşı direncini ailesinden aldığını belirtir, ihtiyacı olan morali eşi ve kızından aldığını dile getirirdi.

Son ziyaretçisi Erdoğan

Ali Dinçer'in Hastane'deki son ziyaretçisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle yoğun programından zaman ayıran Başbakan Erdoğan, Dinçer'in ölümünden bir saat önce ziyaret etti. Erdoğan, yoğun bakımda olduğu için göremediği Dinçer'in kardesine ve ailesine üzüntülerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber