RTÜK, Anten A.Ş'yi kurdu: Bu ne mi demek?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de dijital yayıncılığa geçiş, yayıncılık kalitesinin arttırılması ve anten kirliliğinin ortadan kaldırılmasını hedefleyen Anten A.Ş. kuruldu.

Anten A.Ş'nin kuruluş sözleşmesi Devlet Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, RTÜK Başkanı Zahid Akman, TRT Genel Müdür vekili Ali Güney, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu ile yayıncı kuruluşlarının yöneticileri tarafından Bilkent Otel'de düzenlenen törenle imzalandı.

Beşir Atalay, Türkiye'de yayıncılık alanındaki sorunların bir bir çözüldüğünü belirtirken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, frekans kaynağının daha etkin kullanılması noktasında ileriki dönemlerde tüm dünya ile birlikte Türkiye'nin de dijital yayına geçeceğini, bu yayına geçiş sırasında da Anten A.Ş'nin sistemi düzenleme görevini yürüteceğini söyledi. Anten A.Ş'nin en büyük katkısının vatandaşa olacağını belirten Yıldırım, bu kapsamda, şirketin, vatandaşlara daha kaliteli hizmetin götürülmesine, şehirlerde yaşanan anten kirliliğinin sona ermesine hizmet edeceğini açıkladı. Yıldırım; ?Sabit antenle, kapalı-açık alanlarda, arabada, evlerde yayınlar daha kaliteli izlenebilecek. Televizyon daha iyi görüntü versin diye ?anteni sağa çevir, sola çevir, yukarı kaldır' dönemi bitiyor. Antenler hizaya girecek? dedi.

Zahid Akman ise, şuan için büyükşehirler başta olmak üzere 13 şehirde, televizyon kanallarının ortak verici kulesini kullanmaya başlayacağını belirterek, şirketin, yıllardır televizyonlara yapılmayan frekans tahsislerinin de bu yolla yapılacağı bilgisini verdi. Dha sonra Televizyon Yayıncıları Derneği bünyesindeki 19 televizyon kanalının yöneticisi ile Atalay, Yıldırım, Akman şirket sözleşmesini imzaladı.

Törendeki imzaların ardından, Haber-Sen Ankara Daire Başkanı Osman Köse, soru soracağını belirterek, Anten A.Ş.'nin kurulmasının yasalara aykırı olduğunu söyledi. Bakan Atalay, ?Siz gazeteci değilsiniz, gazeteci gibi soru soracağınızı söylediniz ama gazeteci değilsiniz? ifadeleri ile Köse'ye tepki gösterdi. Türk Haber- Sen temsilcileri de protesto gösterisi yaptı. Açıklama yapan Türk Haber-Sen temsilcileri, TRT'nin vericilerinin özel kanallar tarafından da kullanılmasını içeren Anten A.Ş'nin kurulmasını eleştirdi. Sendikacılar TRT'nin satıldığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber