Banka promosyonlarına düzenleme hazırlığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, çalışanların maaşlarının ödendiği bankalarca sunulan ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin uygulama birliğinin sağlanabilmesi için genelge yayımlanması yönünde çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Türk Büro-Sen yöneticileri, kamu kurumları ile bankalar arasında maaş ödemelerini gerçekleştirmek amacıyla yapılan anlaşmalar dolayısıyla, bankalarca verilen promosyonun çalışanlara dağıtılması konusundaki farklı uygulamalar nedeniyle Maliye Bakanlığına başvurdu.

Promosyonların bazı kurumlarda çalışanlara dağıtılmasına karşın bazı kurumların aksi tutum takınması nedeniyle adaletsizlik yaşandığını belirten sendika yöneticileri, promosyonların çalışanlara dağıtılması için yasal düzenlemeye gidilmesini talep etti.

Söz konusu düzenlemenin bir an evvel yapılamasını isteyen sendika yöneticilerine, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yanıt verildi.

Banka promosyonlarının tasarrufuna ilişkin bakanlıktan çeşitli görüş taleplerinde bulunulduğu belirtilen yanıtta, uygulamada bu imkanların kurum hizmetlerine tahsis edilebileceği gibi çalışanlara da paylaştırılabileceği belirtilerek, sunulan ek mali imkanların ne şekilde kullanılacağının ilgili tahakkuk dairesi tarafından kararlaştırılmasının uygun olacağına ilişkin görüş verildiği kaydedildi.

Yanıtta, "Kamu kurumları ile bankalar arasında maaş ödemelerini gerçekleştirmek amacıyla yapılan protokoller karşılığında bankalarca sunulan ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin uygulama birliğinin sağlanabilmesi için genelge yayımlanması yönünde çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber