İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bylock tuzağı mağduru 7 hakime HSK'dan iade-i itibar

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), aralarında MİT TIR'larını durduran FETÖ'cü savcıları tutuklayan ağır ceza mahkemesi başkanının da bulunduğu 7 hakimi, iradeleri dışında ByLock IP'lerine yönlendirilmesi ve açığa alınmalarının ardından görevlerine iade edilecek

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 31 Aralık 2017 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bylock tuzağı mağduru 7 hakime HSK'dan iade-i itibar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 11 bin 480 cep telefonu numarası sahibinin iradeleri dışında ByLock IP'lerine yönlendirildiğini açıklamasının ardından, gözler mağdurlara çevrildi. İndirdikleri bazı programlar nedeniyle ByLock listesine 57 hakim ve savcının da girdiği tespit edildi.

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Hakimler ve Savcılar Kurulu ( HSK) 57 kişilik listeyi mercek altına alınırken, ilgili savcılıklar da soruşturma dosyalarını yeniden açtı. İnceleme sonunda bu isimlerden bazılarının ikinci hattında ByLock bulunduğu, bir kısmının ise diğer tespitler nedeniyle FETÖ ile iltisak kurdukları görüldü. HSK, FETÖ'nün ByLock oyununun ortaya çıkmasının ardından hakkında başka delil bulunmayan bu yargıç ve savcıların bazılarını mesleğe iade etmek üzere hazırlık yapmaya başladı.

HSK, 7 İSMİ İHRAÇ YERİNE AÇIĞA ALDI

Ancak, listede yer alan özellikle 7 hakim ve savcının durumu yargıda sarsıntı yarattı. HABERTÜRK, yargı koridorlarında günlerce konuşulan ve HSK ile güvenlik birimleri arasında yoğun trafiğe yol açan bu gelişmenin perde arkasına ulaştı. HSK, 7 isimle ilgili tespitte hata olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, tekrar tekrar inceleme talep etti. Söz konusu yargı mensupları, "Bizim FETÖ ile işimiz olmaz, ByLock kullanmadık. Telefonlarımız incelensin" diyerek, telefonlarını HSK Teftiş Kurulu'na teslim etti. Teknik inceleme sonucunuda telefonlarda ByLock izine rastlanmadı ancak güvenlik birimlerinden "Eminiz" beyanı geldi. Buna rağmen HSK, ihtiyatlı davrandı, 7 yargı mensubunu ihraç etmek yerine açığa aldı. Bu karar sonrası 7 isim gözaltına alındı, bir kısmı tutuklandı.

BTK RAPORU: BYLOCK TUZAĞI BÖYLE KURULDU

CÜBBELERİNE KAVUŞACAKLAR

1 yıl sonra, 7 ismin de FETÖ tuzağı sonucu ByLock listelerine girdiği ortaya çıktı. Bu tespit sonrası HSK, aralarında Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı döneminde MİT TIR'larını durduran savcılar hakkında tutuklama kararı veren Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Mehmet Aksoy'un da bulunduğu 7 yargı mensubunun göreve iadesi için çalışmalara başladı. Aksoy'a, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'cü polisleri yargıladığı sırada açığa alma kararı tebliğ edilmişti. Bu bildirim sonrası duruşmaya ara verilip başka bir hakimle yargılama devam etmişti. HSK 2. Dairesi'nin, 7 isim hakkında daha önce alınan açığa alma kararını kısa bir süre içerisinde kaldırması bekleniyor. Bu karar sonrası 7 yargıç 1 yıllık ayrılığın ardından cübbelerine yeniden kavuşacak.

İŞTE MAĞDUR OLAN HAKİM VE SAVCILAR

ByLock tuzağıyla mağdur edilen hakim ve savcılar şöyle:

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi Başkanı Muharrem Yılmaz, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Mehmet Aksoy, Ankara Vergi Mahkemesi Başkanı Ahmet Çimen, Safranbolu Savcısı Alper Zeki Gürel, Konya Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Nurullah Çelik, Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber