Ankara'da havaalanına metro yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, havaalanına metro yapılacağını, yapılacak metronun Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden de geçeceğini aktardı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 04 Ocak 2018 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da havaalanına metro yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, havaalanına metro yapılacağını, yapılacak metronun Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden de geçeceğini aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Habertürk'te açıklamalarda bulundu.

Tuna'nın açıklamasında öne çıkanlar

GÖKÇEK'LE GÖRÜŞÜYORUZ

Melih Gökçek ile görüştük, görüşüyoruz da, yıllardır emek vermiş tecrübeleri olan bir arkadaşımızdır. İstişare ediyoruz.

ANKAPARK'IN İPTAL EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Ankapark'ı tamamen iptal gibi birşey söz konusu değil. Bu proje tamamlanmak üzere, yüzde 90'ların üstünde tamamlanmış durumda. Tabi burayı işletmek ayrı bir iş, herkes bunu yapamaz, profesyonel ekipler tarafında işletilmeli, belediye işletmemeli. Ankapark'ın tahsis süresi 10 yıl, kanun değişikliği çalışmaları yapılmış ama henüz yapılmamış, kanun değişikliği ile birlikte işletmeciler talip olur. En az 20-30 yıl olmalı. Süre uzatılmazsa projenin verimliliği ciddi bir şekilde etkilenmiş olur. Henüz hiçbir işletme ile el sıkmadık.

ULAŞIMA ZAM YAPMAYACAĞIZ

Ulaşımla ilgili, 24 saat ulaşımı çok önemli gördük. 2018'de bilet ücretlerine de zam yapmayacağız. Tek kart ücretini de 3 liraya indirdik. Ulaşımda 400-500 milyon liralık sübvanse gerekiyor. Bunları da belediye olarak karşılıyoruz.

HAVAALANINA METRO YAPILACAK

Havaalanı metrosu ile ilgili çalışma ve taahhütler var. Metro Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden de geçecek. Güzergah konusunda çalışmalar devam ediyor. Havaalanı metrosu, ticaret ve nüfusun yoğun olduğu yerlerden geçecek. Başka metro hatlarıyla ilgili de çalışmalarımız var. Metro ağının yaygınlaşması gerekiyor.

MERKEZ İLÇELERDE DE SU FİYATLARINDA İNDİRİME GİDECEĞİZ

Gönlümden geçen ulaşım ve suyun bedava olması. Gelir dengemizi sağladığımızda Merkez ilçedeki su fiyatlarında da indirime gideceğiz. Kızılırmak'tan gelen su oranımız azaldığında suyun tadı düzelecektir. Zorunlu olarak Kızılırmak'tan su alıyoruz. Barajlarımızdaki su oranımızın artmasını temenni ediyoruz.

GÜVENPARK DOLMUŞ DURAKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ

Bahçelievler 7. caddenin yayalara kapatılması ile ilgili Çankaya Belediye Başkanı ile konuştuk. Referandum yapın ne karar çıkarsa uygulayalım dedik. Daha önce yapılmış ama hayır çıkmış. Güvenpark'ta dolmuşların taşınması ile ilgili de Çankaya Belediye Başkanı ile konuştuk. Beraber çalışma yapacağız. Belediye ideolojik tartışmaların yeri değil. Milletin imkanlarını millete adaletli şekilde götürme yeridir. Ne diye kavga edelim ben anlamıyorum.

KANAL ANKARA PROJESİ RAFA KALKMADI

Kanal Ankara projei rafa kalkması bütün olarak ihale edilecek. Daha önce parça parça ihale edilme kararı alınmıştı.

BAŞKENTRAY MART AYINDA HİZMETE GİRECEK

Şu an için bir tarih veremeyiz ama devam eden BAŞKENTRAY Projemiz mart ayında inşallah hizmete girecek. Ulaşımı rahatlatacak ve çok modern bir sistemle yapılacak." değerlendirmesinde bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber