Şiddet ailede öğreniliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Uzman Psikolog Faruk Bozkır, çocukların şiddeti ailede öğrendiklerini belirterek, sorunları şiddetle çözen ailelerin çocuklarının şiddete daha meyilli olduklarını söyledi.

Psikolog Bozkır, şiddetin daha çok çocukluk döneminde öğrenildiğine dikkat çekerek çocukların şiddeti, sorunları şiddete başvurarak çözen aile bireylerini gözlemleyerek öğrendiğini kaydetti. Bu tür ailelerde yetişen çocukların şiddete daha meyilli olduğunu vurgulayan Bozkır, yaşanan çatışmaların çözümlenmesinde yeterli sosyal beceriyi oluşturamamış kişilerin de şiddete meyilli olduğunu dile getirdi. Çatışmaları çözme, öfkeyi kontrol etme ve kendini yapıcı ve girişken bir şekilde ifade etme becerisi geliştirememiş kişilerde, şiddetin silah kullanmaya kadar varabildiğine işaret eden Bozkır, geçtiğimiz günlerde ABD'de yaşanan ve 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayının faili Cho Seung-Hui'nin de yeterli sosyal becerileri geliştirememiş ve öfkesini kontrol edemeyen bir kişilik yapısında olduğuna dikkat çekti.

İki farklı kültür arasına sıkışmış ve içinde bulundukları toplumun kültürünü içselleştirememiş ve bu kültürle özdeşleşme sağlayamamış kişilerin kendilerini içinde yaşadıkları topluma yabancı hissettiklerini belirten Psikolog Bozkır, farklı kültürler arasında bocalayan ve çatışmayı çözümleyemeyen kişilerin Cho Seung-Hui örneğinde görüldüğü gibi şiddete ve daha ileri bir noktada ise silaha yönelebildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber