'Tayyip amca lütfen Köşk'e çık'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da doğuştan katarakt olan ve Başbakan Erdoğan'ın yardımıyla 16 numaralı kalın çerçeveli gözlüklerinden kurtularak 1.5 numara gözlüklere kavuşan 5 yaşındaki Berke Şensakar bakın Erdoğan'dan ne istedi...

Adana'da doğuştan katarakt olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımıyla 16 numaralı kalın çerçeveli gözlüklerinden kurtularak 1.5 numara gözlüklere kavuşan 5 yaşındaki Berke Şensakar, Başbakan'ı çok sevdiğini söyleyerek, "Tayyip amca senden akülü araba ve cumhurbaşkanı olmanı istiyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıl Adana'da TOKİ Yüreğir Evleri'nin anahtar teslim törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşan 25 yaşındaki Demet Şensakar, doğuştan katarakt olan oğlu Berke için, "Oğlumun gözleri çok bozuk. 16 numara gözlük takıyor. Gözlüğünü çıkardığında çok yakınındakileri bile göremiyor" diye ağlayarak tedavisi için yardım istemiş ve Başbakan Erdoğan da Berke'yi İstanbul'da Dünya Göz Hastanesi'nde ameliyat ettirmişti.

Anne Demet Şensakar, Başbakan'la karşılaştığı günün hiç aklından çıkmadığını belirterek, "Çünkü ben o gün Başbakan'a ulaşacağımı hiç sanmıyordum. O gün benim için yeniden doğduğum gün oldu. Sayın Başkanım'ın elini tutuğum an onun elinin sıcaklığını ve insanlığını hissettim ve hala onun şokundayım" dedi.

Doğuştan katarak hastası olan 5 yaşındaki tek çocuğunun ilk doğduğu günden beri 16 numara gözlükle yaşamaya mahkum kaldığını, tek çocuğunun böyle yaşamasının da kendisini çok üzdüğünü ifade eden Demet Şensakar, şöyle devam etti:

"Allah'a şükür oğlum Başbakan sayesinde İstanbul'da ameliyat oldu. Ameliyattan önce 16 numara gözlük takan Berke şimdi yine gözlük takıyor ama 1.5 numara gözlük takıyor. Başbakanımız olmasaydı biz ameliyatı yaptıramazdık. Çünkü özel ameliyat için 2 bin YTL istiyorlardı, ama bunu verecek gücümüz yoktu. Ama Başbakanım sayesinde oğlum iyileşti. Berke ameliyat olmadan önce dışarıda arkadaşlarıyla oynayamıyordu. Çünkü uzağı görmüyordu. Ama şimdi arkadaşlarıyla birlikte top oynuyor ve parka gidip salıncağa biniyor. Bu nedenle Başbakanım'ın mübarek ellerini öpmek istiyorum. Ona bir türlü teşekkür edemedim. Onu her gece rüyamda görüyorum. Çünkü benim çocuğumu kurtardı."

Demet Şensakar, Başbakan'ın kesinlikle cumhurbaşkanı olması gerektiğinin altını çizerek, Berke'nin ameliyatından sonra eşinin tayininin Kahramanmaraş'a çıktığını Berke'nin de tedavisi devam ettiği için çok zorlandığını vurgulayarak, "Başbakanım senden son bir isteğim var. Köy Hizmetleri'nde çalışan eşim Ali Şensakar'ın tayinini Adana'ya çıkarır mısınız. Çok zor durumdayız" diye konuştu.

Minik Berke de, Başbakan Erdoğan'ı çok sevdiğini belirterek, evde kapıya astıkları Başbakan posterini öpüp "Artık ben de gözlüksüz görebiliyor, arkadaşlarımla oynayabiliyorum. Başbakanıma çok teşekkür ediyorum. Tayyip amca seni çok seviyorum senden akülü araba ve cumhurbaşkanı olmanı istiyorum" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber