Şahin: Kamu yönetimi reformu tatilden önce çıkacak

Haber Giriş : 21 Nisan 2003 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin: Kamu yönetimi reformu tatilden önce çıkacak

Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin, kamu yönetimi reformu ile mahalli idareler reformunun Meclis tatile girmeden önce hayata geçirilecegini açikladi.

Toplantida, büyüksehir belediye baskanlarinin, büyüksehir uygulamasina son verilmesini istedigini kaydeden Sahin, nihai kararin Mayis ayinda yapilacak surada verilecegini kaydetti.

Kamu yönetimi reformu ile mahalli idareler reformu, Ankara'da, Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in da katildigi toplantida masaya yatirildi. Toplantiya Devlet Bakani Mehmet Ali Sahin, Içisleri Bakani Abdülkadir Aksu, valiler, bürokratlar, büyüksehir belediye baskanlari ve muhtarlar katildi.
Mehmet Ali Sahin, toplantinin bitiminde yaptigi açiklamada Mayis ayinda yapilacak suranin ardindan kamu yönetimi reformu ile mahalli idareler reformunun yasa tasarisi olarak Meclis'e sevkedilecegini ve Meclis tatile girmeden önce yasalasmasini öngördüklerini bildirdi.

BÜYÜKSEHIR BELEDIYELERININ DURUMU
Toplantida, büyüksehir belediye baskanlarinin, büyüksehir uygulamasina son verilmesini istedigini kaydeden Sahin, nihai kararin Mayis ayinda yapilacak surada verilecegini kaydetti. Içisleri Bakani Abdülkadir Aksu da belediyeleri hem mali hem de yetki açisindan güçlendirecek yeni bir sistem getirilecegini, büyüksehir belediyelerinin de yeni yapida yer almayabilecegini söyledi.
NTVMSNBC

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber