Alkolün hiçbir faydası yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Samsun Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Kaan Durukan:

- "Bira Da Dahil Alkolün İnsan Bedenine Hiçbir Faydası Yok"

- "Birayı 'İdrar Söktürdüğü İçin İçiyoruz' Diyenler Su İçsin"


Samsun Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Kaan Durukan, bira da dahil hiçbir alkollü içkinin insan bedenine faydası olmadığını, birayı "İdrar söktürüyor diye içiyoruz" diyenlerin su içmesi gerektiğini söyledi.

Samsun İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu Madde Bağımlılığı Alt Komisyonu tarafından Mithat Paşa Lisesi Konferans Salonu'nda gençleri sigara, alkol, esrar ve diğer uyuşturucu maddelere karşı uyarmak için düzenlenen konferansta konuşan Dr. Kaan Durukan, alkolün, bedensel ve ruhsal sorunlara yol açtığını belirtti.

Uyku sorunları, depresyon, dikkat toplamada güçlük ve gerilim bozukluğu gibi problemlere neden olan alkolün, evde, işte, okulda, mahallede ve çevrede sorunlara yol açtığını kaydeden Dr. Durukan, "Alkollü kişilerin başı mutlaka belaya giriyor. Haliyle yasal sorunlarla karşılaşıyor" dedi.

Sigara içmeyen birinin esrar, esrar kullanmayan birinin de kolay kolay diğer uyuşturucu maddelere bulaşmadığına dikkat çeken Dr. Durukan, bir öğrencinin sorusu üzerine bira da dahil hiçbir alkollü içeceğin insan vücuduna faydası olmadığını vurguladı.

Herhangi bir uyuşturucu madde ile ilgili, "Şu faydası var" şeklindeki sözlerin tamamının bu işi yapanlar tarafından çıkarılan spekülasyonlar olduğuna dikkat çeken Durukan, "Alkolün asla ve asla vücuttaki hiçbir şeye faydası yoktur. Dünyadaki bütün bilim adamları bir araya gelse 'Şuna faydası vardır' diyemez. Böbrek taşına faydası olduğu öne sürülen biranın idrar söktürücü olduğu ileri sürülmektedir. İnsanı sık tuvalete çıkarır. Ben de bir hekim olarak taş düşüren birine diyorum ki; Bira ve diğer alkollü içkileri içme, çok su içersen zaten idrara çıkarsın. İdrara çıkamamak gibi bir sorun varsa onu da gidermek lazım. Alkol taşa falan iyi gelmiyor. Çok su alır da çok idrara çıkarsan böbreklerdeki kum, taş veya yabancı maddeleri atabilirsin. Böyle spekülasyonlardan bahsetmek kesinlikle yanlıştır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber