Sezer, Cumhurbaşkanlığına ilişkin soruları cevapladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer: "Erdoğan, aday olup olmayacağını bana söylemedi"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, gazetecilerin sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını kendisine söylemediğini belirterek, "Benden önce size söyler" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, açılışı yapılan Atatürk Müze Köşkü'nün gezilmesinin ardından resepsiyon verilen salona gelirken, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı resepsiyonda, gazetecilerin cumhurbaşkanı seçimi konusundaki ısrarlı sorularına muhatap oldu.

Soruları cevaplamaktan kaçınan Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "aday olup olmayacağını kendisine söyleyip söylemediğinin" sorulması üzerine, "Hayır. Benden önce size söyler" dedi.

Sezer, Cumhurbaşkanı seçiminde TBMM'nin toplanması için 367 milletvekilinin bulunması şartı ile ilgili soruya "Bilemem" karşılığını verdi.

Sezer, "Siyasete atılmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de "Hayır" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, anılarını yazıp yazmayacağı konusundaki soruları ise karşılıksız bıraktı.

Cumhurbaşkanı Sezer, "tehdit" vurgulaması içeren konuşmasını neden Harp Akademileri'nde yaptığı yolundaki soruya "Son konuşma oydu" karşılığını verirken, "Tehdidin son 4,5 yılda mı oluştuğu?" seklindeki soruyu ise "Hayır daha uzun süre denebilir" diye yanıtladı.

Sezer, "bunun geçmişten birikerek gelen bir durum olduğunu" sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Sezer, yeni bir konuşma yapıp yapmayacağının sorulması üzerine de "Harp Akademileri'ndeki konuşma yeterli" dedi.

Cumhurbaşkanı, 23 Nisan'da Meclis'te yapılacak törenlere de sadece izleyici olarak katılacağını belirtti.

Sezer, "Cumhurbaşkanının kim olacağını merak ediyor musunuz?" sorusuna "Merakım yok" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, "Sizin onaylayacağınız cumhurbaşkanı nasıl olmalı?" şeklindeki soruyu ise "Sizin onaylayacağınız cumhurbaşkanını ben de onaylarım" diye cevaplandırdı.

Sezer, cumhurbaşkanı seçim sürecini medyanın nasıl yürüttüğü şeklindeki soruyu cevaplandırırken, "Çok kötü" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, "Söylemeden neler yazılıyor... Yazmanız için söylemeye gerek yok" şeklindeki sözleriyle basına yönelik değerlendirmesini sürdürdü.

Sezer, gazetecilerin sorularına cevap alamadıklarından yakınması üzerine de "Ayaküstü konuşmayı sevmiyorum" dedi.

Bu arada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal cumhurbaşkanının kim olacağı konusundaki tahminin sorulması üzerine Anayasa'daki cumhurbaşkanının ikinci kez seçilemeyeceğine ilişkin hükmü anımsatarak, "Cumhurbaşkanı adayı olamayacak tek bir kişi var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber