İki kurum listeleri göndermedi, gönderince iade KHK'sı çıkacak

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2018 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. Bozdağ, iade KHK'sının yakında çıkacağını belirtti.

Bozdağ, mor beyin mağdurları ile ilgili KHK çıkacak mı sorusunu cevapladı.

GÖREVE İADELER İÇİN KHK ÇIKACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 11 bin 480 kişi hakkında açıklama yaptı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımız bu uygulamayla ByLock'a yönlendirilmiş kişiler hakkında eğer bunlardan kamudan ihraçlar varsa bunların KHK ile görevlerine iadesi konusunda talimatları oldu.

Bunun üzerine çalışmalar başlatıldı ve tek tek bunlar incelendi. Tabi bu kişilerin tamamı kamu görevlisi değil. Bir kısmı atılmış, kamu görevlisi olanlardan bir kısmı da atılmamış görevine devam ediyor.

2 BİN 138 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLECEK

Kamu görevinde atılmış olanlar 2 bin 138 kişi. Bunlarla ilgili olarak, ilgili bakanlıklar ve diğer kurumlar, sırf bu tuzak nedeniyle, ByLock'a yönlendirilmiş olup sadece ByLock kullanıcısı gibi göründüğü için görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır.

İKİ KURUM İADE LİSTESİNİ GÖNDERMEDİ

ByLock dışında başka bir gerekçe yoksa bunların iadesi yapılacaktır. 2 kurumumuz kaldı. O iki kurumda çalışmalarını tamamladığında biz KHK'yı çıkartacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber