Yalova Üniversitesinin Rektör çilesi!

Yalova Üniversitesinde rektör belirsizliği yıllardır sürüyor...Üniversite vekil rektörlerle ne zamana kadar yönetilecek ?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2018 10:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yalova Üniversitesinin Rektör çilesi!

Yalova Üniversitesinde rektör belirsizliği yıllardır sürüyor...Üniversite vekil rektörlerle ne zamana kadar yönetilecek ?

Ülkemizin geçtiği OHAL süreci ile birlikte Yalova Üniversitesi Rektörlüğünde bir kriz yılladır sürüyor. Nasıl mı ? İlk önce size hikayesini sırasıyla anlatalım.

1- 15 Temmuz sürecinden sonra Yalova Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Niyazi ERUSLU, FETÖ soruşturması kapsamında 20 Temmuz 2016 günü görevinden uzaklaştırıldı ve ertesi gün gözaltına alındı.

2- Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) açığa alınan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun yerine 21 Temmuz 2016 günü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım'ı vekaleten atandı.

3- Daha sonra Rektörlük görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM'ın istifası sebebiyle, Rektörlük görevine 11 Kasım 2016 tarihinde Yalova Üniversitesinden Prof. Dr. Bilal GÖKKIR atandı.

4- Bu atamadan yaklaşık beş ay sonra aynı üniversitede Rektör Yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Rafet BOZDAĞAN bu kez 13 Nisan 2017 tarihinde Rektör Vekili olarak atandı.

5- Aradan biraz daha zaman geçtikten sonra sonunda Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevine 08 Haziran 2017 tarihinde Prof. Dr. Ali ERBAŞ asaleten atandı.

6- Tam asaleten atama yapıldı belirsizlik sona erdi diye düşünüyorken, bu sefer yeni atanan Rektör Prof. Dr. Ali ERBAŞ, hayırlı olsun ziyaretleri bile daha sona ermeden 16 Eylül 2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atandı.

7- Bu kez Rektörlük görevine vekaleti Yükseköğretim Kurulu tarafından Prof. Dr. Cengiz TOMAR'a verildi, ancak üç gün gibi kısa bir süre sonra bu sefer de İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Bilen Alkan vekaleten atandı. Nazar etmeyelim ama kendisi 25 Eylül 2017 tarihinden beri bu göreve devam ediyor !

Evet yukarıda görüldüğü üzere, OHAL sürecinin ülkemize getirdiği hassasiyetlerden kaynaklı Yalova Üniversitemizin durumu bu...

Darbe girişiminden geçen zaman zarfında altı farklı isim üniversiteyi yönetmekle görevlendirilmiş... Yedincisi de yolda ! Umuyoruz bu sefer Yalova Üniversitesine kalıcı bir Rektör tez vakitte bulunur !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber