Bylock'ta Wi-Fi ve İp çakışması sorunları çözüm bekliyor

Bylock listelerinde yaşanan ortak Wi-Fi ve İp çakışması sorunları devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2018 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bylock'ta Wi-Fi ve İp çakışması sorunları çözüm bekliyor

Gazeteci Sedat Ergin bylock listelerinde yaşanan sorunu yazdı. Morbeyin uygulamalarından kaynaklı sorunların çözüldüğüne değinen gazeteci Sedat Ergin, Wi-Fi ve İp çakışması sorunlarının da çözülmesi gerektiğini belirtti.

FETÖ'nün en büyük tuzağı olan, Morbeyin uygulamalarından kaynaklı sorunlar geçtiğimiz haftalarda çözülmüş ve 11 bin 480 kişi Bylock listelerinden çıkarılmıştı.

Ancak sorunlar bitmiş değil. Gazeteci Sedat Ergin bugünkü yazısında bu konuya değindi.

Ergin şunları yazdı:

"Bir de yine iradeleri dışında ama başka nedenlerden dolayı ByLock listesine dahil edilip FETÖ/PDY üyesi kabul edilenler var. Bunlar içinde bir grubu "Wi-Fi" mağdurları oluşturuyor. Buradaki sorun, ByLock kullanıcılarının mobil iletişim araçlarıyla ortak kullanım ağı Wi-Fi'ye bağlanmalarından kaynaklanıyor. Ortak ağdan ByLock sunucusuna girilmesi, o hattın kayıtlı gözüktüğü kişinin tasarrufu olarak görülüp, kendisinin şüpheli durumuna düşmesine yol açabiliyor.

Bunun gibi bir de "IP numarası çakışması" sorunu var. Buradaki sorun, cep telefonlarına internete bağlanmak için verilen IP (İnternet protokolu) numaralarının çoklu kullanımıyla ilgili. GSM operatörleri, aynı IP numarasını birden çok kullanıcıya tahsis edebiliyor. Bir ByLock kullanıcısının IP numarası başka bir kişinin IP numarasıyla örtüştüğünde problem doğuyor. O kişi ByLock kullanıcısı gibi algılanabiliyor. Bu sorun daha çok AVEA'dan kaynaklanıyor."

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada "FETÖ ile yan yana gelmesi mümkün olmayan insanlar vardı. Bunun üzerine meselenin üzerine eğilmeye karar verdik" demiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da "Suçu olanlar ile olmayanların ayrıştırılması talimatı" gelmişti.

Yaşanan süreçte şuana değin sadece morbeyin uygulamalarından kaynaklı sorunlar çözülmüş olup, bu iki önemli sorunun daha acilen çözülmesi gerekmektedir.

Gazeteci Ergin yazısında, FETÖ davalarında, ByLock listelerinin örgütle mücadelede beklenen işlevi görebilmesi için, uygulamada ortaya çıkan bu hataların bertaraf edilmesi, bu hataların yarattığı gölgenin silinmesiyle mümkündür, dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber