Sosyal Güvenlik Kurumu, Medula'yı uygulamaya koydu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

Sayı :B.13.1.SGK.0.0.01/BİB/222. 16.04.2007
Konu : MEDULA Sisteminin Uygulanması

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

Sağlık hizmeti sunucularının basit, genel ve geçerli bir iletişim standardı ile entegre olabilecekleri hasta muayene, tetkik ve tedavilerinin elektronik ortama alınmasını sağlayan MEDULA uygulaması devreye alınmış bulunmaktadır. Ayrıca, Başkanlığımızca l Aralık 2006 tarih ve 26369 Sayılı Resmi Gazetede yayımlatılan l Seri No.lu Tebliğ uyarınca da, tüm Devlet ve Üniversite Hastaneleriyle, Özel Sağlık Kuruluşlarının entegrasyonu tamamlanmış olmaları gerekmektedir.

Sağlık kuruluşlarına, entegrasyonu tamamlamaları ve elektronik bilgiyi göndermelerinin menfaatleri açısından oldukça önemli olduğunu belirten, 15.01.2007 tarih ve B.13.1.SGK.0.14.00.01/26 sayılı Başkanlığımız yazısıyla da duyuru yapılmıştır.

Yukarıda belirtilen tebliğ ve duyuruya rağmen, bazı hastanelerin sistemi kullanmadıkları tespit edilmiş bulunmaktadır. Tebliğde yer alacak sistemin kullanımı ile ilgili olarak, hastanelerin bu entegrasyonu yapmış olmaları menfaatleri açısından önemlidir. Ayrıca MEDULA'yı kullanan sağlık kuruluşlarının da bu sistem yoluyla elektronik bilgiyi göndermeleri önemli olmaktadır. Bu nedenle tebliğde zorunlu hale gelecek olan elektronik bilginin gönderilmesi amacıyla, entegrasyonun biran önce yapılması gerekmektedir.

MEDULA ile entegrasyon, Sosyal Güvenlik Kurumunun, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa bağlı olmaksızın uygulamaya aldığı bir proje olup, bu Kanunun yürürlüğünün ertelenmesinin MEDULA PROJESİNİN uygulamaya geçirilmesi açısından bir önemi bulunmamaktadır. Yine sağlık kuruluşları ile yapılacak sözleşmelerde entegrasyon aranacak, yapılacak ödeme işlemlerinde de MEDULA yoluyla elektronik bilginin gelmiş olup olmadığına bakılacaktır. Yayımlanacak yeni dönem Uygulama Tebliğinde de ödeme işleminin yapılabilmesi için elektronik olarak bilginin gönderilmiş olması şartı yer alacaktır.

Önemle duyurulur.

Birol AYDEMİR
Başkan V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber