Dicle Üniversitesinin hemşirelik yüksek lisans programlarında tescil sorunu

Dicle Üniversitesinin hemşirelik yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler, diplomalarda alt program yazılı olmadığı için, diplomalarını tescil edemedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ocak 2018 09:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Dicle Üniversitesinin hemşirelik yüksek lisans programlarında tescil sorunu

Dicle Üniversitesinin hemşirelik yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler, diplomalarda alt program yazılı olmadığı için, diplomalarını tescil edemedi.

667 sayılı KHK ile kapatılan Selahattin Eyyubi Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenciler, Dicle Üniversitesine geçirilmiştir.

Dicle Üniversitesinden mezun olan ve diplomalarını alan mezunlar, diplomalarını tescil için Sağlık Bakanlığına gönderdiklerinde, Bakanlığın "diplomalarda alt program yazmadığı için tescil edemeyiz" cevabıyla karşılaştı.

Dicle Üniversitesi YÖK'e yazdı ancak YÖK ilgili tarihte elahattin Eyyubi Üniversitesine alt program açma izni verilmediğini belirtmiştir.

İki kurumun olumsuz yazısından dolayı, diplomalarına alt program yazdıramayan öğrenciler, bitirdikleri öğrenimi üst öğrenim saydıramamaktadır.

İŞTE YÖK'ÜN YAZISI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber