Aktif -Sen Başkanı ve 2 yardımcısına 8 yıl 9 ay hapis

Kapatılan Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı ve iki yardımcısına 8'er yıl 9'ar ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2018 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aktif -Sen Başkanı ve 2 yardımcısına 8 yıl 9 ay hapis

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan, kapatılan Aktif Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Yıldırım ile 2 yardımcısı 8'er yıl 9'ar ay hapse mahkum edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mahmut Yıldırım hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar Rasim Ayas ve Mesut Karakoç ise tutuklu bulundukları Tarsus Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılarak savunma yaptı.

Söz konusu sendikanın yasal olarak faaliyetini yürüttüğünü ve terör örgütü ile bağlantısı olduğu yönünde bir bilgisi bulunmadığını savunan Yıldırım, kendisinin de terör örgütüyle bağlantısı olmadığını iddia etti.

Sanık Rasim Ayas, örgütün gizli haberleşme uygulaması ByLock'u kullanmadığını ve bu nedenle HTS kayıtlarını da kabul etmediğini söyledi.

Sanık Mesut Karakoç ise FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan sanıklar Mahmut Yıldırım, Rasim Ayas ve Mesut Karakoç'un 8'er yıl 9'ar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber