Tutuklu eski hakim ev hapsi şartıyla tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilip tutuklanan eski Hatay hakimi ev hapsi şartıyla tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2018 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tutuklu eski hakim ev hapsi şartıyla tahliye edildi

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya eski hakim Muhammed Zeki T. tutuklu bulunduğu İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Zeki T, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, ABD'ye dil eğitimi amacıyla gittiğini söyledi.

Darbe girişimi günü 6 kişinin öldürüldüğü bir cinayetle ilgili görülen duruşmanın uzun sürdüğünü ifade eden sanık, "Eve geldim yattım. Eşim beni kaldırdı 'Darbe oluyor' dedi. Ben şaşırdım. Latin Amerika ülkelerinde darbe oluyor zannettim. Sonra haberlere baktım şoka girdim." dedi.

Cep telefonunda kesinlikle ByLock kullanmadığını iddia eden Zeki T, şöyle devam etti:

"Kesinlikle bu programı telefonuma yüklemedim. Halen hayret içindeyim. Böyle bir şey olsa telefonu formatlar verirdim. HTS geldiğinde kullanmadığım görülecektir. Ben ABD'deyken kızımı okula göndermiştim. Çok iyi İngilizce öğrenmişti. Dönüşte de bu İngilizceyi unutmasın diye internetten birçok program indirdim. Bilmiyorum ama bunların uzantısı olabilir. Nasıl çıktı bilmiyorum. ByLock'u kabul etmiyorum."

Mahkeme heyeti, eski hakim Zeki T'nin tutuklulukta kaldığı süreyi dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi şartıyla adli kontrolle tahliyesine skarar verdi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin tamamlanması için 22 Mart'a ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber