Mahkeme başkanı, Kurmay Binbaşı'ya tepki gösterdi

Mahkeme başkanı, savunmasında iddianamedeki atılı suçlar haricinde uzun savunma yapan eski filo komutanı Kurmay Binbaşı Gazi Odacı'ya tepki gösterdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2018 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme başkanı, Kurmay Binbaşı'ya tepki gösterdi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ),15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin, haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın 14. duruşması yapıldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmada savunma yapan tutuklu sanık eski filo komutanı Kurmay Binbaşı Gazi Odacı, 15 Temmuz'da Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda olduğunu, turuncu alarm verildiğini ve Hava Harp Okulu öğrencilerini güvenlik için Yeşilköy'deki okula götürmek üzere otobüsle yola çıktıklarını söyledi.

Altunizade'ye geldiklerinde trafiğin sıkıştığını, halkın kendilerine tepki gösterdiğini ifade eden Odacı, "Metin Yüzbaşı ile telefonla görüştüm. İnternetten darbe olduğunu gördüğünü söyledi. Ben de kendilerinin bu işle bir ilgisinin olmadığını, yola devam etmelerini söyledim." ifadelerini kullandı.

İnsanların otobüse saldırdığını, otobüsün yola devam ettiğini, köprüye geldiğinde otobüse yönelik yine saldırılar olduğunu iddia eden Odacı, bir araca çarparak durmak zorunda kaldıklarını, bazı art niyetli kişilerin ellerinde bıçaklar olduğunu, otobüse gelen ateş sonucunda 2 askerin yaralandığını ve kendilerini kurtarmak için otobüsten inip köprüye gittiklerini ileri sürdü.

Bu sırada müşteki sıralarından sanığa yönelik, "Yalancı, alçak" sözleri yükseldi.

Savunmasına devam ederek, köprüde mahsur kaldığını ve sabah olunca da polise teslim olduğunu öne süren Odacı, daha sonra askeriyedeki hiyerarşiden, diğer askeri gruplarla ilgili yaşadıkları sorunlardan ve havacı asker olmanın avantajlarından uzun uzun bahsetti.

Mahkeme Başkanı Taner Akıncı, iddianamede kendisi hakkındaki "Hava Harp Okulu öğrencilerini köprüye götürdüğü" yönündeki atılı suçlamayla ilgili savunma yapmasını isteyerek, "Boğdun bizi, toparla." dedi.

Uyarıya rağmen savunmasına aynı şekilde devam eden sanığa Başkan Akıncı, yine tepki göstererek, "Yeter ya, aynı şeyleri tekrar tekrar anlatıyorsun, bir buçuk saat oldu, savunmanı kesmek zorunda kalacağım." diye konuştu.

Savunmasında, köprüye geldiklerinde İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın kendileriyle konuşması halinde köprüye gitme durumunun olmayacağını iddia eden sanığa Mahkeme Başkanı Taner Akıncı, "Mustafa Bey oraya gelirken korumasını şehit ettiler." diye konuştu.

Sanık Odacı ise "Ben bunu bilmiyordum" iddiasında bulundu ve sözlerinin devamında yine, "Mustafa Bey gelip bizimle konuşsaydı." dedi. Başkan Akıncı da, "Geliyordu işte koruması şehit edildi." diyerek tepki gösterdi.

İddianamedeki müşteki ifadelerini tek tek okuyan Gazi Odacı'ya, Başkan Akıncı, "Şu an bunlar senin için delil değil. Tüm iddianameyi okudun. (Suçlamayı) Yapmadıysan "yapmadım" de geç. Sabrımızı iyice zorladın." şeklinde konuştu.

Savunmasını yaklaşık 3 saatte tamamlayan eski Binbaşı Gazi Odacı'nın çapraz sorgusuna geçildi. Müşteki avukatları tarafından, "Altunizade'de darbeden haberdar olmanıza rağmen otobüsteki öğrencilere neden bu konudan bahsetmediniz?" sorusuna Odacı, "Otobüse saldırı olmuştu. Öğrenciler tedirgin olmasın diye söylemedim." diye cevap verdi.

-Sanıklardan avukatlara tehdit!

Duruşmada yargılama devam ederken 2 sanığın, müşteki avukatlarına dönerek başıyla tehdit hareketi yapması salonda gerginliğe neden oldu. Mahkeme Başkanı Akıncı, avukatların şikayeti üzerine görüntülerin incelenmesini talep etti ve sanıkların avukatları görmesini engellemek için askerleri duruşma bitene kadar ayakta bekletti.

Duruşma, 15 Ocak Pazartesi gününe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber