İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tutukluluğa devam kararında AYM'ye 'direnme' yok

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sanıklar Şahin Alpay ile Mehmet Altan hakkında verilen tutukluluklarının devamına kararı, Anayasa Mahkemesinin kararına karşı direnme kararı olmadığı, sadece usul gereği tebliğ edilmediğinden, 'bu aşamada tahliye talebinin reddi' şeklinde karar verdiği görüldü.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 10:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Tutukluluğa devam kararında AYM'ye 'direnme' yok

Anayasa Mahkemesi Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında kişi hurriyetinin ihlal edildiğine dair verdiği karar sonrası, sanık avukatları doğrudan sanıkların yargılandığı mahkemeye dilekçe vermek suretiyle tahliye talebinde bulundular.

Bu talep üzerine mahkemenin verdiği sanıkların tutukluluğunun devamına kararında gerekçe olarak: Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararların Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren hüküm ve sonuçlar düğuracağı düzenlemesinin, bireysel bavşurular'ın tebliği hususunu da dikkate alarak kararın gerekçeli olarak yayınlanması veya tebliği ile hüküm ve sonuç doğuracağını yorumuyla, Sanık Şahin Alpay'a gerekçeli kararın tebliğ edilmediği, Anayasa Mahkemesinin bir tedbir (yürütmeyi durdurma gibi..) kararı vermediği gerekçesiyle sanık avukatlarının taleplerenini bu aşamada reddi gerektiğini belirterek tutukluluğunun devamına kararı vermiştir.

Bunun üzerine, Anayasa Mahkemesi söz konusu hak ihlali kararlarını internet sitesinde yayınladı ve kararın alt kısmında 'mahkemeye ve Adalet Bakanlığına gönderilmesi' hususunun yer aldığı görüldü.

Mahkemenin söz konusu kararı, Anayasa Mahkemesinin kararına karşı direnme kararı olmadığı, sadece usul gereği tebliğ edilmediğinden, bu aşamada tahliye talebinin reddi şeklinde karar verdiği anlaşılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber