2'si eski polis 3 sanığa, adli kontrol şartıyla FETÖ'den tahliye

FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, aralarında tutuklu eski tuğamiral Demirhan ve eski 3. sınıf emniyet müdürü Dağdelen'in de bulunduğu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2'si eski polis 3 sanığa, adli kontrol şartıyla FETÖ'den tahliye

Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin davada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, aralarında eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 2'si firari, 21'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde 3 Ocak'ta başlayan 3. celsenin son oturumunda sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Celse boyunca 60'a yakın tanık beyanda bulundu. Savunma yapan sanıklar, tahliye veya beraatlerini talep etti.

Duruşma savcısı, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına yönelik mütalaa verdi.

Talepleri inceleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan eski polisler İsa Karabudak ve Recep Yıldız ile eski AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal'ın yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrolle tahliyesine karar verdi.

Heyet, bir önceki celsede tahliye ettiği eski tuğamiral Demirhan'ın şoförü eski uzman çavuş Seyhan Açar'ın ev hapsini kaldırarak, duruşmayı 19 Şubat'a erteledi.

- Dava

Davanın 20 Haziran 2017'de görülen ilk celsesinde, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev yapan ve kendisini sözde "sıkıyönetim komutanı" ilan eden eski tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, TSK'den ihraç edilen eski deniz ikmal binbaşı İlhan Tabur ve eski Harekat Şube Müdürü kurmay yüzbaşı Ali Gül'ün de aralarında olduğu bir kısım sanık savunmalarını yaparken eski 3. sınıf emniyet müdürü tutuklu sanık Hasan Basri Dağdelen ifade vermek için ek süre istemişti.

Heyet, olay gecesi Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanlığının Güvenlik Harekat Merkezi'nde telsiz ve güvenlik kameraları operatörlüğü yapan eski uzman çavuş Mehmet Şimşek, Demirhan'ın emir astsubaylığını yapan eski uzman çavuş Ahmet Tufan Özbar ve eski polis Mustafa Gezginci'nin yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar vermişti.

İlk olarak 29 sanığın yargılandığı dosyada sanık sayısı, farklı bir dosyadan yargılanan 6 askerin de eklenmesiyle 35'e çıkmış, 10 Ekim 2017'de başlayan ikinci celsede de Dağdelen ile tutuksuz sanıklardan dönemin Kurmay Başkanı albay Tayfun Ergi ve emekli deniz binbaşı Mehmet Emin Ceylan ifade vermişti.

Aynı celsede tanıkları dinleyen heyet, Demirhan'ın şoförleri eski uzman çavuş Seyhan Açar ile Kadir Nevzat Yontkan'ın ev hapsi şartıyla tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetmişti.

Heyet ayrıca, davayla birleştirilen, tutuksuz yargılanan 6 eski askerin dosyasının dava dosyasından ayrılmasına karar vermişti.

Davada 29'a düşen sanık sayısı, celse arasında farklı bir dosyanın daha eklenmesiyle 32'ye yükselmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber