Otobüsün şoförü alkollü çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Söke ilçesinde lise öğrencilerini geziye götürecek olan otobüs şoförünün yola çıkmadan önce alkol aldığı belirlendi

Kapadokya'ya giden İzmirli öğrencilerin geçirdiği korkunç kazanın acısı dinmeden, Aydın'ın Söke ilçesinde öğrencileri geziye götürecek olan otobüsün şoförünün de alkollü olduğu belirlendi. Polisin yaptığı kontrol, gezinin olası bir faciayla sonuçlanmasını önledi. Otobüsün rötar yapması üzerine meraklanan veliler, şoförün alkollü çıktığını öğrenince şoke oldu.

Genelge sonuç verdi

Söke Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 41 öğrenci, 3 öğretmen ve 3 okul aile birliği yöneticisinin katılacağı ve Ankara, Kırşehir, Nevşehir ile Konya'yı kapsayan gezi için Kuşadası'ndan bir tur otobüsü kiralandı. Önceki akşam saat 21.00'de hareket edeceği belirtilen otobüs, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın 33 cana mal olan, Aksaray yakınlarındaki kazadan sonra yayımladıkları genelgeleri doğrultusunda, trafik polisleri tarafından denetlendi.

Şoförlerin ehliyetleri ile aracın belgeleri incelendi ve alkol muayenesi yapıldı. Şoförlerden 56 promil alkollü çıkan Ş.N.'nin direksiyona geçmesine izin verilmedi ve yedek şoför istendi.

Yönetmeliğe göre, ticari olmayan araç kullananlara 50 promil alkole kadar ceza uygulanmazken, otobüs, kamyon gibi ticari araç kullanan sürücülerin hiç alkol almamaları gerekiyor. Alkollü olduğu Şoförü Ş.N., çocuğunun doğum günü kutlaması nedeniyle az miktarda alkol aldığını söyleyerek, "Yedek şoför olarak araçta bulunacaktım. Bana sıra geldiğinde bir şeyim kalmaz, alkolün etkisi geçer düşüncesiyle otobüse bindim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber