Turkcell: Numara Taşınabilirliği konusunda her sonuca hazırız

Haber Giriş : 21 Nisan 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell'in Şebeke Operasyonları ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Telekomünikasyon Kurulu'nun hazırladığı "Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği"nin iptali için Danıştay'a açtıkları davadan çıkacak her sonuca hazırlıklı olduklarını belirterek, "Mevcut yönetmelik değişmeyecekmiş gibi tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Numara taşınabilirliği konusunda ilk ve en hazır firma yine biz olacağız" dedi.

İSTANBUL(ANKA)-Turkcell'in Şebeke Operasyonları ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Telekomünikasyon Kurulu'nun hazırladığı "Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği"nin iptali için Danıştay'a açtıkları davadan çıkacak her sonuca hazırlıklı olduklarını söyledi. Terzioğlu, "Mevcut yönetmelik değişmeyecekmiş gibi tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Numara taşınabilirliği konusunda ilk ve en hazır firma yine biz olacağız" dedi.

İlter Terzioğlu, ANKA Ajansı'na yaptığı açıklamada, son günlerde telekomünikasyon sektöründe sıkça tartışılan numara taşınabilirliği konusunda, Turkcell'in kazanılmış haklarının elinden alındığının unutulduğunu söyledi. Turkcell'in Telekomünikasyon Kurulu'nun (TK) hazırladığı "Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği"nin iptali için Danıştay'a dava açtığını hatırlatan Terzioğlu, 1998 yılında imzaladıkları lisans sözleşmesi ile hem frekans hem de numara bloklarının kullanımının 25 yıllığına Turkcell'e verildiğini kaydetti.

"HİSSEDARLARIMIZIN HAKKINI KORUYORUZ"

Terzioğlu, 25 yıllık kullanım hakkına dayanarak, yıllardır bu alanda büyük yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, "Bu hakkımızın elimizden alınmasına ilişkin hazırlanan yönetmeliğin, bizim kazanılmış haklarımızı elimizden aldığını düşünüyoruz" dedi. Numara taşınabilirliğine ilişkin son kararı yargının vereceğini ve Turkcell olarak verilecek her karara hazırlıklı olduklarını dile getiren Terzioğlu, "Biz bu süreçte mevcut yönetmelik değişmeyecekmiş gibi tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Numara taşınabilirliği konusunda ilk ve en hazır firma yine biz olacağız" diye konuştu. Turkcell'in ilgili yönetmeliğe karşı dava açmasına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Terzioğlu, "Turkcell, binlerce hissedarı olan halka açık bir şirkettir. Biz hissedarlarımızın hakkını koruyoruz" dedi.

"3N'YE İLİŞKİN ALTYAPI HAZIRLIKLARIMIZ BİTMEK ÜZERE"

Üçüncü nesil iletişim teknolojilerine (3N) de değinen Terzioğlu, Turkcell olarak bu alanda uzun yıllardır hazırlık yaptıklarını, test ve deneme sistemleri kurduklarını söyledi. Teknik olarak 3N altyapısına ilişkin tüm hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını dile getiren Terzioğlu, "Ülkemizde 3N lisanslaması yapıldığı zaman, hızlı bir şekilde bu alandaki network'müzü (ağ) geliştireceğiz" dedi. Türkiye pazarının 3N teknolojisine hazır olmadığı iddialarının gerçekçi olmadığını vurgulayan Terzioğlu, "Hem şirket hem de sektör olarak en büyük şansımız, çok genç bir nüfusa sahip olmamız. Gençlerimiz yeni teknolojilere, servislere çok yatkınlar. Bu anlamda da 3N için bir pazar olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"3N E-DEVLET UYGULAMALARINA İVME KAZANDIRACAK"

Terzioğlu, 3N teknolojisinin toplumun her kesimine yeni hizmetler getirebilecek niteliklere sahip olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Özellikle sağlık alanında 3N teklonojisi birçok kolaylık getirecek. Örneğin, ambulans ile giden bir hastanın verileri mobil ortamda hastaneye ulaştırılabilecek, evde bakıma muhtaç yaşlıların verileri doktoruna düzenli aralıklarla gönderilebilecek. Ayrıca, uzaktan eğitim alanında, gençlere hitap edecek oyun, eğlence servislerinin yaratılmasında 3N teknolojiisi hizmet verebilecek. Hatta 3N'nin e-devlet uygulamalarına da ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Bugün bunların hepsi teknik olarak yapılabilse bile, bant genişliği yani 3N'deki hız olmadığı için, bu imkanlar kullanılabilir durumda değil. Ama 3N ile bunlar da kullanılabilir hale gelecek."

"PAZARDA HALA YÜKSEK POTANSİYEL VAR"

Türk telekomünikasyon sektörünün çok hızlı bir şekilde geliştiğini ve bu gelişimin önümüzdeki yıllarda da süreceğini belirten Terzioğlu, "Avrupa'daki penetrasyon oranlarına baktığımızda, Türkiye'nin hala yüzde 70'le gerilerde olduğunu görüyoruz. Pazarda hala yüksek potansiyel var. O yüzden gelişme hızının da yüksek olacağını tahmin ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Terzioğlu, pazara yeni firmaların girdiğini ve rekabet ortamının geliştiğini ifade ederek, "Biz Turkcell olarak yolumuza devam ediyoruz. Turkcell kurumsal kimliğini oturtmuş bir şirkettir. Yıllardan beri her olasılığa karşı, aksiyon planlarımızı hazırlıyoruz. Dolayısıyla kendi çizdiğimiz yolda, müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber