Ceza alan sendikacılar için Erdoğan'a mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'ndan (ETUC), KESK ve bağlı sendikalarından 11 yöneticiye verilen hapis ve para cezası nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderildi.

Alınan bilgiye göre, ITUC Genel Sekreteri Guy Ryder ve ETUC Genel Sekreteri John Monks'un imzalarını taşıyan ortak mektup, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere, Brüksel'deki Türkiye Büyükelçiliği ve AB Türkiye Ofisine, AB Genişlemeden Sorumlu Komiser Olli Rehn'e gönderildi. Mektup, ITUC'nun web sayfasında da yayımlandı.

Mektupta, Eğitim Sen'in "Büyük Eğitimci Yürüyüşü"ne katıldıkları için KESK ve bağlı sendikalarında bulunan 11 yönetici hakkında 1 yıl 3'er ay hapis ve 407'şer YTL hapis cezası verildiği anımsatıldı.

Sendika yöneticilerinden 9'unun cezalarının ertelendiği KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası eski Genel Başkanı Fehmi Kutan'ın cezalarının ertelenmediğine yer verilen mektupta, cezalar Yargıtay tarafından onanması durumunda 2 sendikacının hapse gireceğine dikkat çekildi.

"Sayın Başbakan, meşru sendikal haklarını kullandıkları için sendika liderlerini hapse göndermek kesinlikle kabul edilemez" denilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Sizlerden bahsi geçen sendika liderleri hakkında açılan davaların biran önce düşmesi ve Türkiye'de sendikal hakların tam olarak uygulanması için gerekli önlemleri almanızı istiyoruz.

Bu durum açıkça, Avrupa Birliği'ne giriş sürecindeki müzakerelerde özellikle 'sosyal politika ve istihdam' konulu 19. fasıl başlığıyla ilgili olarak AB tarafından alınacak tutum nedeniyle Türkiye'nin pozisyonuna zarar verecektir."

ILO'nun Örgütlenme Özgürlüğünden Sorumlu Uluslararası Çalışma Standartları Bölümü Direktör Yardımcısı Karen Curtis de KESK'e gönderdiği yazıda, konuyla ilgili olarak Türkiye'deki yetkililerle irtibata geçtiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber